Beenham voor uit de oven/Airfryer
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Een simpel recept voor een overheerlijk beenhammetje.
Ingrediënten 5 personen
1 beenham ±600 gram.1-2 el. mosterd
1 tl. tijm
2 el honing
olijfolie
peper en zout
Laurier blaadje.
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 208,35 kcal |
Koolhydraten | 9,79 g |
Eiwitten | 22,55 g |
Vetten | 8,69 g |
Benodigdheden
ovenvaste schaal
mengkom
garde
Bereidingswijze
Bereiding oven:
1. bestrooi de beenham royaal met peper en zout.
2. maak van de mosterd, honing, olijfolie en tijm de marinade.
3. wentel de beenham door de marinade en laat deze 20 - 30 minuten in de marinade staan in de koelkast.
4. verwarm de oven voor op 180 °c en leg de beenham in een ovenvaste schaal en giet de marinade over de beenham en zet hem in de oven.
5. draai na 10 minuten de beenham om, doe dit zo'n 3x.
6. na 30 minuten haal de beenham uit de oven en controleer de gaarheid door de beenham aan te snijden.
(de kleur moet zacht roze zijn)
Bereiding airfryer:
1.bestrooi de beenham royaal met peper en zout.
2. maak van de mosterd, honing, olijfolie en tijm de marinade.
3. wentel de beenham door de marinade en laat deze 20 - 30 minuten in de marinade staan in de koelkast.
4. verwarm de oven voor op 180 °c en leg de beenham in een ovenvaste schaal en giet de marinade over de beenham en zet hem in de airfryer.
5.na 15 minuten omdraaien en de temperatuur naar 165°c zetten en dan nog 15 minuten laten garen.
6. controleer de gaarheid door de beenham aan te snijden en de kleur te controleren.
(kleur moet zacht roze zijn.)
Serveertip
Lekker bij het avond eten,
Maar kan ook heel goed lauwwarm bij een simpele salade met tomaat komkommer en ui.
Maar ook lekker op een zacht wit kadetje met een lichte honing mosterd saus.