Mediterrane gehaktballen, vakantieballen!
- Mediterraan, Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 07-07-2015
Een totaal andere gehaktbal, maar zo super lekker! Met deze simpel te maken ballen waan je je aan de Middellandse zee. Dit is ook een prima campingrecept.
Ingrediënten 4 personen
500 gr HOH of rundergehakt2 rode uitjes
2 teentjes knoflook
1 rood pepertje, gedroogd
2 el kappertjes
50 gr olijven
2 el zongedroogde tomaatjes op olie
1 ei
Handje paneermeel of broodkruim
½ bosje verse basilicum, gesnipperd
Versgemalen zwarte peper
Zeezout
Olijfolie
Benodigdheden
Pan met deksel, RVS schaalBereidingswijze
Snipper uitjes, pers knoflook en maak gedroogde pepertje fijn. Hak kappertjes, zongedroogde tomaatjes en olijfjes fijn (deze komen uit potjes dus handig mee te nemen) en snipper basilicum. Doe gehakt in een schaal, voeg een ei en paneermeel toe en de ingrediënten. Meng goed door elkaar en voeg zout en peper toe tot de smaak juist is. Draai er dan grote of kleine balletjes van. Pan nemen met olijfolie en bak ballen om en om bruin en blus af met wat water of runderbouillon en laat 15 minuten garen. TIP: Maak er een lekkere saus bij (in dezelfde pan) door een blik tomatenblokjes, blikje tomatenpuree, een scheut rode wijn of balsamico toe te voegen, wat knoflookpoeder, uienpoeder, enkele basilicumblaadjes, peper en zout en laat inkoken. Echt een heerlijk zomer vakantie recept en vakantie smullen! ^O^
Serveertip
Lekker met salade, stokbrood met kruidenboter, frietjes of wat pasta.
Laatste reacties
Gisteren gemaakt en we hebben er allemaal heerlijk van gegeten. En nog snel en makkelijk te maken ook
Lijkt mij geerlijk, recept gaat mee op vakantie!!!!
Zo, deze lijken me erg lekker. Meegenomen, dank je wel!
Ik neem hemmee bedankt