Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Mediterrane keuken
  5. Mediterrane gehaktballen, vakantieballen!

Mediterrane gehaktballen, vakantieballen!

Door: Fressnapf

  • Mediterraan, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 07-07-2015

Ingrediënten 4 personen


500 gr HOH of rundergehakt
2 rode uitjes
2 teentjes knoflook
1 rood pepertje, gedroogd
2 el kappertjes
50 gr olijven
2 el zongedroogde tomaatjes op olie
1 ei
Handje paneermeel of broodkruim
½ bosje verse basilicum, gesnipperd
Versgemalen zwarte peper
Zeezout
Olijfolie


Verder heb je nodig


Pan met deksel, RVS schaal

Mediterrane gehaktballen, vakantieballen!
Mediterrane gehaktballen, vakantieballen!

Een totaal andere gehaktbal, maar zo super lekker! Met deze simpel te maken ballen waan je je aan de Middellandse zee. Dit is ook een prima campingrecept.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snipper uitjes, pers knoflook en maak gedroogde pepertje fijn. Hak kappertjes, zongedroogde tomaatjes en olijfjes fijn (deze komen uit potjes dus handig mee te nemen) en snipper basilicum. Doe gehakt in een schaal, voeg een ei en paneermeel toe en de ingrediënten. Meng goed door elkaar en voeg zout en peper toe tot de smaak juist is. Draai er dan grote of kleine balletjes van. Pan nemen met olijfolie en bak ballen om en om bruin en blus af met wat water of runderbouillon en laat 15 minuten garen. TIP: Maak er een lekkere saus bij (in dezelfde pan) door een blik tomatenblokjes, blikje tomatenpuree, een scheut rode wijn of balsamico toe te voegen, wat knoflookpoeder, uienpoeder, enkele basilicumblaadjes, peper en zout en laat inkoken. Echt een heerlijk zomer vakantie recept en vakantie smullen!

Serveertip

Lekker met salade, stokbrood met kruidenboter, frietjes of wat pasta.



Deel dit recept

Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top