1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Kaneelkoeken met stroop

Kaneelkoeken met stroop

  • Nederlands, Tussendoortje
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 06-07-2015

Ingrediënten 25 personen


Koeken

   250 gram boter
   250 gram witte basterdsuiker
   Snufje zout
   1 ei
   8 gram bakpoeder
   475 gram tarwebloem

Stroop

   200 gram blanke stroop
   125 gram lichte basterdsuiker
   100 gram boter
   1 theelepel kaneelpoeder

Versiering

   Extra kaneelpoeder


Verder heb je nodig


   Fijn zeefje
   Sjablonen


Kaneelkoeken met stroop

Fotografie: Neeltje Kleijn Styling: Annemieke Paarlber

Fotografie: Neeltje Kleijn Styling: Annemieke Paarlber

Dit recept komt uit het nieuwe boek van Lineke Eerdmans en Ulrike Schmidt: 'De wereld van de stroopwafel'.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Meng de boter, suiker, zout en het ei goed met elkaar. Meng het bakpoeder met de bloem en zeef over het botermengsel. Kneed het deeg kort door. Laat het 1 uur bij kamertemperatuur rusten onder een doek. Smelt de blanke stroop, de basterdsuiker en de boter met elkaar in een pannetje totdat alle suiker is opgelost. Voeg de kaneelpoeder toe en roer goed door. Laat het geheel zachtjes pruttelen tot het wat dikker wordt. Laat iets afkoelen.

Strooi wat bloem op een schoon werkblad en rol het deeg 1 tot 2 mm dik uit. Let op dat het deeg overal even dik is. Steek de koeken met een metalen uitsteker van 10 cm ø uit en leg de helft op een apart bakblik. Versier deze koeken (de helft van wat straks een dubbele wordt) met behulp van verschillende decoratiesjablonen met kaneelpoeder. Leg een ronde sjabloon met het midden van het patroon op het midden op de stroopkoek en zeef de kaneel er zo voorzichtig en gelijkmatig mogelijk overheen. Neem de sjabloon voorzichtig af.

Bak de koeken met de onversierde helften in de voorverwarmde oven op 170 ˚ C in circa 10-13 minuten goudbruin. Haal de koeken uit de oven en laat even afkoelen. Bestrijk een niet versierde helft met stroop, leg een versierde helft erop en druk voorzichtig aan. Zet ze op een rooster om helemaal af te koelen.

Auteurs: Lineke Eerdmans, Ulrike Schmidt
Uitgeverij: Lineke Eerdmans en Meander Media
ISBN: 9081790471

Serveertip

In een luchtdicht blik blijven de koekjes dagen lang knapperig.

Bron

De wereld van de stroopwafel



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kimberleygreefhorst


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kimberleygreefhorst
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top