Rum Ribs

  • Amerikaans, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Rum Ribs

    Rum Ribs

    Rum Ribs

Geweldig recept van Jamie Oliver en DJ BBQ. Ik heb het aangepast voor de oven aangezien het weer in NL niet altijd zo mooi is als nu

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
• Zeezout
• Zwarte peper
• 1.5 kg rib

Marinade
• 5 el maple syrup (ahoornsiroop)
• 2 tl chipotle chilli paste
• 1 el gemalen gember
• 1 el Worcestershire saus
• 1½ tl paprikapoeder
• 1½ tl gemalen komijn
• 1 tl teaspoon Chinese 5-spice (kaneel, kruidnagel, (ster)anijs, venkel, Szechuanpeper)
• ½ tl gemalen nootmuskaat

BBQ saus
• 4cm fijngehakte verse gember
• 3 a 4 fijngehakte teentjes knoflook
• 125 ml tomaten ketchup (Heinz)
• 60 ml donkere rum
• 1 el Worcestershire saus
• 3 el appel cider azijn
• 1 tl Dijon mosterd
• ½ teaspoon gedroogde chilli
• 50 g zachte bruine suiker
• 80 ml water

Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 477,76 kcal
Koolhydraten 19,92 g
Eiwitten 38,72 g
Vetten 24,64 g
Benodigdheden

- Oven
- Borstel
- Ovenschaal

Bereidingswijze

Dag tevoren:
- Combineer de marinade ingrediënten met 2 theelepels zout in een kom.
- Dep de ribben droog met keukenpapier, dan plaats in een schaal en wrijf de marinade in het vlees.
- Dek het geheel af met plastic folie en laat het marineren in de koelkast voor minstens 6 uur. (ik doe het meestal overnacht)

Dag van het maal:
- Haal de ribben uit de koelkast en schud de overtollige marinade eraf.
- Laat het vlees op kamertemperatuur komen.
- Zet de oven aan op grill stand
- Plaats de ribben een paar centimeter onder het warmte element met de vlees kant van de ribben in de richting van het element.
- Grill 5 minuten (totdat het vlees bruin is en de marinade een beetje begint te carameliseren)
- Zet de oven op de oven-stand op 180 °C en plaats het rek met de ribben midden in de oven
- Laat de ribben garen:
- 2,5 tot 3 uur voor spare ribs (ribben van de buik van het varken)
- 1,5 tot 2 uur voor baby backs (ribben van de rug van het varken)
- Maak ondertussen de BBQ saus en laat het 20 minuten sudderen in een pannetje totdat het ingedikt is
- Haal de ribben 30 tot 40 minuten voor het einde uit de oven en smeer ze in met de BBQ-saus.
- Verpak de ribben in aluminiumfolie en plaats ze terug in de oven voor de resterende tijd
- Wacht tot het vlees gaar is en zich van het bot begint terug te trekken
- Na de harde arbeid en het lange wachten kun je de ribben opsnijden en is het smullen geblazen!


Bron

http://www.jamieoliver.com/recipes/pork-recipes/dj-bbq-s-rad-rum-ribs/#BipszBZZ4qBprYyM.97

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

DenDoes avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten