1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Oostenrijkse keuken
  5. Wienerschnitzel

Wienerschnitzel

  • Oostenrijks, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 03-07-2015

Ingrediënten 4 personen


4 grote dunne kalfsschnitzels à 150 g, 3 eieren, Ong. 50 g meel, Ong. 200 g paneermeel, Ong. 300 g boterolie, 1 citroen, 4 ansjovissen, Kappertjes, Vossenbessen, Zout en Peper


Verder heb je nodig


Vershoudfolie, Pan/vleeshamer, bak-/braadpan, keukenpapier


Wienerschnitzel
Wienerschnitzel

Een heerlijke Wienerschnitzel van kalfsvlees, zoals deze van origine bedoeld is. 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bedek de schnitzels met vershoudfolie en sla ze plat. Gebruik hiervoor een pan of een vleeshamer.
Kluts de eieren, meng het peper en zout door het paneermeel en het meel en doe alles op aparte borden. Haal de schnitzels vervolgens één voor één aan beide zijden eerst door het meel, dan door het ei en tot slot door het paneermeel. Braad daarna de schnitzels aan beide zijden in de hete boterolie tot ze goudbruin zijn.
Dep de schnitzels met keukenpapier. Spoel de citroen met heet water af, droog hem af en snij hem in de lengte in vieren. Spoel de peterselie af, schud hem droog en rits de blaadjes af. Serveer de schnitzels met citroen, een opgerolde ansjovis, kappertjes, peterselie en vossenbessen.

Tip: Wie niet van ansjovis of kappertjes houdt, kan deze gewoon weglaten.

Serveertip

Drink er een mooie Oostenrijkse wijn bij.



Volgen


Reacties (0)



Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top