Zomerse makreelsalade

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 02-07-2015
  • Zomerse makreelsalade

    Zomerse makreelsalade

    Zomerse makreelsalade

Ook lekker als lunch!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 blikjes Makreelfilets Naturel (a 85g)
50g zongedroogde tomaten, gehalveerd *
3 el kervel
3 el platte peterselie
3 el basilicum
1 courgette, in dunne plakken
100g rucola
4 gepofte paprika's, in grove stukken
100g zwarte olijven

Voor de dressing:
de olie uit het blikje makreelfilet
1 el olijfolie
2 el citroensap
1 el grove mosterd
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Snij de courgette in dunne plakken en besmeer deze met olijfolie. Verwarm een grilpan en rooster de courgette aan beide zijden. Laat ze afkoelen. Meng voor de dressing alle ingrediënten door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Meng alle ingrediënten tesamen met de dressing voorzichtig door elkaar en verdeel het geheel over de borden.
Lekker met brood.

Serveertip

Je kunt ook zelf zongedroogde tomaten maken:
200g kleine romaatjes
1/2 teentje knoflook
2 el basilicum
5 el olijfolie
grof zeezout

Verwarm de oven voor op 100°C. Halveer de tomaatjes, leg ze met de bolle kant op een bakplaat en bestrooi ze met grof zeezout. Pureer met de staafmixer 5 el olijfolie, 2 el basilicum en een half teentje knoflook en besprenkel hiermee de tomaatjes. Schuif de tomaatjes in de oven voor c.a. 1 uur. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

mick72 avatar
mick72 18-07-2015

Het lekkerste is met verse makreek, als je zelf niet wilt fileren kun je filet nemen. Lekker met zuurdesembrood.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten