bbq kreeft
- Europees, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
Ok, kost een paar centen, maar een paar goede ossenhazen op de bbq kost je ook al gauw een eurie of 20.
sinds kort nieuw in het schap bij de ap. gekookte kreeft, 18 euro , is dat het waard , ja!
het zeewater zit er nog in, ( niks mis mee )
beter dan de diepvries versies.
even opmerking , misschien is het handig als er bij het kopje "keuken " ook een bbq optie komt yust a tought..
Ingrediënten 2 recipe.people
2 kreeften ( gekookt )200 gram ongezouten roomboter
2 tl. gehakte peterselie , vers
4 tenen knoflook fijngehakt
2 tl chilli poeder
sap van 1 citroen
olijf olie
zout /peper naar smaak
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 1208,52 kcal |
Koolhydraten | 4,29 g |
Eiwitten | 94,36 g |
Vetten | 90,08 g |
Benodigdheden
Bbqlakkwastje
lepel
Bereidingswijze
Laat de boter zeer zacht worden ( wat met dit weer geen probleem is )
meng daar de knoflook, chilli, citroensap en peterselie door.
snijdt de kreeften in de lengte door , verwijder de kuit en het groene spul ,
smeer met de kwast de buiten kanten in met wat olie , breek de scharen af smeer in en grill apart.
let op de kreeft is al gekookt hoeft dus alleen maar warm /heet
smeer met de bolle kant van de lepel de kreeft helften in met ruim boter mengsel, en op hoog vuur verhitten tot boter mengsel gesmolten is , max 3/4 min.
Bron
Saveur