bbq kreeft

  • Europees, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 01-07-2015
  • bbq kreeft

    Bbq kreeft

    Bbq kreeft

Ok, kost een paar centen, maar een paar goede ossenhazen op de bbq kost je ook al gauw een eurie of 20.
sinds kort nieuw in het schap bij de ap. gekookte kreeft, 18 euro , is dat het waard , ja!
het zeewater zit er nog in, ( niks mis mee )
beter dan de diepvries versies.
even opmerking , misschien is het handig als er bij het kopje "keuken " ook een bbq optie komt yust a tought..
 

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
2 kreeften ( gekookt )
200 gram ongezouten roomboter
2 tl. gehakte peterselie , vers
4 tenen knoflook fijngehakt
2 tl chilli poeder
sap van 1 citroen
olijf olie
zout /peper naar smaak
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Bbq

lakkwastje
lepel

Bereidingswijze

Laat de boter zeer zacht worden ( wat met dit weer geen probleem is )
meng daar de knoflook, chilli, citroensap en peterselie door.
snijdt de kreeften in de lengte door , verwijder de kuit en het groene spul ,
smeer met de kwast de buiten kanten in met wat olie , breek de scharen af smeer in en grill apart.
let op de kreeft is al gekookt hoeft dus alleen maar warm /heet
smeer met de bolle kant van de lepel de kreeft helften in met ruim boter mengsel, en op hoog vuur verhitten tot boter mengsel gesmolten is , max 3/4 min.

Bron

Saveur

Laatste reacties

Martine67 avatar
Martine67 07-06-2016

Wat een heerlijk recept! Heb de 3/4 van het botermengsel op de kreeften gedaan, de andere kwart op het brood, smullen!

hans3333 avatar
hans3333 01-07-2015

Wat moet dat moet, ook als je het zelf doet

Delarosa avatar
Delarosa 01-07-2015

Oke, is duidelijk :) ALS wij ze al eten (niet zo vaak natuurlijk) halen we ze bij de Sligro, die visboer is altijd zo vriendelijk die mooie beesten vakkundig in te laten slapen zeg maar... Zelf kan ik het niet over mijn hart verkrijgen...... En jij ook bedankt, vriendelijke Smulgroet, Erwin

hans3333 avatar
hans3333 01-07-2015

erwin, heb juist gekozen voor een gekookte , maar niet diepvries, om het wat makkelijker te maken , zelf doe ik levende maar dan is de bereiding volstrekt anders, en idd wel lekkerder, bedanktvoor je comment

Delarosa avatar
Delarosa 01-07-2015

Nou Hans, als je dan toch perse een keer wat meer wil uitgeven - niks mis mee - dan zeg ik toch een verse kreeft die nog leeft... Die kan de visboer evt voor je in laten slapen' als je dat zelf niet wil/kan doen, maar dan heb je zeker verse. Die diepvriesapparaten... altijd mijn bedenkingen bij... Hoe dan ook, leuk recept! Vriendelijke Smulgroetjes, Erwin

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten