Jamie's pasta met spinazie en mascarpone

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 30-06-2015

Heel eerlijk gezegd ben ik absoluut geen aanhanger/fan van Jamie Oliver. Punt.
Maar de uitzondering bevestigt de regel. Zeker met dit simpele maar erg lekkere pastagerecht.
Je moet maar kijken welke pasta je zin in hebt, wij hebben (verse) spaghetti ervoor gebruikt.
Lekker zomers gerecht, al maakt de mascarpone, room en kaas het natuurlijk ook wel een tikkie vettig en zwaar, maar ja.
Geen probleem toch? Verder geen vlees of vis in te bekennen, het moet ergens vandaan komen
 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 gr pasta naar keuze
2 el olijfolie
1 el boter
2 teentjes knoflook, in plakjes
Versgeraspte nootmuskaat, naar smaak
400 gr spinazie, gewassen en grof gesneden
(Versgemalen) peper en zout
1,5 DL slagroom
150 gr mascarpone
Versgeraspte Parmezaanse kaas, naar smaak
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 766,49 kcal
Koolhydraten 75,90 g
Eiwitten 20,66 g
Vetten 40,95 g
Benodigdheden
Snijplank
Scherp mes
Rasp
Kookpan
Vergiet

Bereidingswijze

Kook de pasta in ruim gezouten water beetgaar en giet af, spoel goed koud na en laat uitlekken.
Smelt in dezelfde pan (scheelt weer afwas...) de boter, olijfolie erbij en fruit hierin de knoflook even.
Voeg de nootmuskaat toe, verwarm even mee en laat hierin de spinazie rustig slinken.
Maak op smaak met p&z, roer er de room en mascarpone door en evt wat kookvocht van de pasta.
Proef eventjes voor je de pasta door de saus mengt en er de Parmezaan over strooit en doormengt.
Vork en lepel in de handjes en Smullen maar, eet smakelijk!!!

Bron

Internet

Serveertip

Lekker met een simpele salade en een koel glas wijn of bier...

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten