Lekker pittig : Koreaanse Bulgogi (Vuurvlees)

  • Koreaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 30-06-2015

Een Koreaanse klassieker van rundvlees, lekker gemarineerd en kort gebakken. Smullen!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 Spaans pepertje, in ringetjes
1 ui, in halve ringen
3 teentjes knoflook, fijngeneden
0.5 DL ketjap manus
0.3 DL Kikkoman sojasaus
1 el sesamolie
4 (kogel)biefstukken
Stukje gemberwortel, fijngesneden
Pandanrijst
2 el sesamzaadjes, geroosterd in een droge koekenpan
Krop-of ijsbergsla
3 bosuitjes, in ringetjes
Arachide-olie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Snijplank
Scherp mes
Marineerschaal
Koekenpannetje
Wok

Bereidingswijze

Leg de biefstukken een uurtje in de vriezer, dan kan je ze makkelijker snijden.

Maak een marinade van de peper, ui, knoflook, ketjap, sojasaus en sesamolie.
Snij de biefstuk in zo dun mogelijke plakjes en leg ze een uur, op kamertemperatuur, in 2/3e deel van de marinade.
Kook ondertussen de rijst met de gember volgens aanwijzing op de verpakking.
Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan goudbruin.
Verhit wat olie in de wok en roerbak het vlees een minuut of 2, eventueel in kleine porties.
Serveer het vlees, overgoten met de overgebleven marinade, de rijst, sla en bosuitjes.
Eet smakelijk!

Bron

Allerhande

Serveertip

Lekker van Smullen, een tip van Allerhande is om van alles wat, behalve de rijst, in een slablad geschept en dan opgerold zo uit de hand te eten Succes!

Laatste reacties

Delarosa avatar
Delarosa 30-06-2015

Manus = manis, maar dat zal wel duidelijk zijn toch ;)

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten