Burmese varkensvlees spiesjes (BBQ tijd!)

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 30-06-2015
  • Burmese varkensvlees spiesjes (BBQ tijd!)

    Burmese varkensvlees spiesjes (BBQ tijd!)

    Burmese varkensvlees spiesjes (BBQ tijd!)

  • Burmese varkensvlees spiesjes (BBQ tijd!)

    Burmese varkensvlees spiesjes (BBQ tijd!)

    Burmese varkensvlees spiesjes (BBQ tijd!)

Dit is een leuke en heerlijke variant op saté en schaslick en past prima in het barbecueseizoen, zeker met deze hitte. Het recept komt oorspronkelijk uit een Brits kookboekje “Bits on sticks” dat vol staat met de meest exotische spiesjes en in Duitsland te koop is voor 15 Euro. Als je kijkt wat er in de marinade zit dan weet je meteen dat deze variant super lekker is. ^O^

Deel dit recept

Ingrediënten 3 personen
500 gr varkensfilet (hamlap of varkenshaas)
2 teentjes knoflook, geperst
2 stengels citroengras
2 rode chilipepertjes, gesnipperd
2 sjalotjes, gesnipperd
3 cm verse gember, geraspt
1 el korianderblaadjes, gehakt
2 tl garam masala (Jonnie Boer)
1 el vissaus (nam pla)
2 el Chinese rijstwijn of droge sherry
1 tl bruine basterdsuiker
1 el sojasaus
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Barbecue, RVS schaal of grillpan.

Bereidingswijze

Snijd varkensvlees in dobbelsteentjes of hapklare brokken, snipper citroengras (het witte), koriander en chilipepertjes zonder zaad (eerst over de lengte doorsnijden en dan zaad verwijderen). Meng met alle overige ingrediënten en specerijen in een kom, voeg vlees toe en laat minimaal 1 uur marineren. Voor alle marinades geldt eigenlijk “hoe langer het marineert, hoe intensiever de smaak”. Rijg dan het gemarineerde vlees aan metalen spiesjes of in water geweekte saté prikkers en rooster om en om in 10-15 minuten gaar op je barbecue, grillpan of plaat kan ook. Garneer met wat vers gesnipperde koriander.

Bron

Bits on sticks (aangepast door mij)

Serveertip

Deze doet het goed met nasi, bami of tomaten en witte rijst met tomatensaus en/of salade.

Laatste reacties

caroca avatar
caroca 06-07-2015

Klinkt heerlijk, dus favo gezet. Ik laat nog weten of het tzt heeft gesmaakt.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten