Pulled Chicken, yum!!!

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 29-06-2015
  • Pulled Chicken, yum!!!

    Pulled Chicken, yum!!!

    Pulled Chicken, yum!!!

Pulled porc, pulled beef.... Hallo, hier is dan pulled chicken!
Heerlijk mals draadjesvlees (meer is het eigenlijk ook niet he.....) van gekruide kippebouten.
Neem er de tijd voor, meer is eigenlijk niet nodig, de smaken ontwikkelen zich wel.
 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 flinke kippenbouten
Kipkruiden, naar smaak (pas op, is erg zout!!!)
Olijfolie om de kip mee in te masseren (is Klaartje toch niet voor niks gestorven....)
2 L kippenboullion, van 1 blokje
2 blaadjes foelie
2 laurierbladeren
That's all...
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Flinke kookpan waar de kip in past
Braadslee

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 80grC.

Breng de bouillon met de gekruide kip en de specerijen erin tegen de kook en laat dat zo een minuut of 20 zachtjes z'n gang gaan. Niet laten koken, dan wordt het vlees droog en taai, da's niet de bedoeling.

Haal de kip uit de bouillon en leg ze in de braadslee, zet ongeveer - pin me niet op een kwartiertje vast - 2 uur in de voorverwarmde oven en laat maar lekker heel rustig doorgaren.
Maak van 4 dl van de bouillon een lekkere saus door deze te binden en naar eigen smaak verder te kruiden.
Scheutje (kook)room en een lekkere wijn erin doen wonderen. Hik. De rest van de bouillon zou je in kunnen vriezen voor een lekker soepje.

Haal het vlees van de botten en trek ze in dunne reepjes, serveer met de saus en een broodje of bv rijst/nasi.
Eet smakelijk!
PS: OOK KOUD IS DIT ERG LEKKER!!!!!

Bron

Onze Jiri

Serveertip

Gewoon lekker van smullen, je leeft maar 1 keer...

Oh ja, dit kan je ook op de BBQ maken, wel op het minst warme deel en de kip inpakken in alufolie. Duurt ook wel FF, maar oh oh oh, lekker!!!!!!!!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten