wraps met rundvleesreepjes en sperziebonen
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
bron: kookboek
Ingrediënten 4 recipe.people
- ca. 1/2 krop ijsbergsla -300 gram sperziebonen -zout -20 gram blue band vloeibaar -500 gram gekruide runderreepjes -ca. 10 zongedroogde tomaatjes (pot) -1 lente ui -8 wraps -1 dl bleu band finesse voor verrijken -3 el yoghurt -3 el mayonaise -1 volle el zoute chilisausVoedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 680,61 kcal |
Koolhydraten | 52,06 g |
Eiwitten | 39,16 g |
Vetten | 32,28 g |
Bereidingswijze
was en droog de blaadjes sla. haal de sperziebonen af, breek in tweeèn en kook de bonen in ca. 10 minuten in weinig water met zout gaar. verhit intussen de bleu band vloeibaar , wacht tot de grote bellen zijn weggetrokken en bak de runderreepje in 5 à 6 minuten rondom bruin en gaar. snijd de zongedroogde tomaatjes in repen en het lente-uitje in ringetjes. bak de wraps in een droge koekenpan om en om , o warm ze op in de magnetron. meng in een kom finesse voor verrijken, yoghurt, mayonaise en chilisaus en bestrijk hiermee de warme wraps. leg hier op de sla. giet de sperziebonen af en meng ze met de runderreepjes, de stukken zongedroogde tomaatjes en reepjes lente-ui en verdeel dit over de wraps. rol ze op en snijd ze schuin door midden
Bron
kookboek
Serveertip
TIP; vervang de sperziebonen door in stukjes gebroken kousenband. neem in plaats van gekruide runderreepjes 500 gram bak lapjes en snijd die in repen. kruid ze naar eigen voorkeur
TIP; varieer door het rundvlees te vervangen door stukjes gebakken kibbeling