wraps met rundvleesreepjes en sperziebonen

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 29-06-2015
  • wraps met rundvleesreepjes en sperziebonen

    Wraps met rundvleesreepjes en sperziebonen

    Wraps met rundvleesreepjes en sperziebonen

bron: kookboek

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- ca. 1/2 krop ijsbergsla -300 gram sperziebonen -zout -20 gram blue band vloeibaar -500 gram gekruide runderreepjes -ca. 10 zongedroogde tomaatjes (pot) -1 lente ui -8 wraps -1 dl bleu band finesse voor verrijken -3 el yoghurt -3 el mayonaise -1 volle el zoute chilisaus
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

was en droog de blaadjes sla. haal de sperziebonen af, breek in tweeèn en kook de bonen in ca. 10 minuten in weinig water met zout gaar. verhit intussen de bleu band vloeibaar , wacht tot de grote bellen zijn weggetrokken en bak de runderreepje in 5 à 6 minuten rondom bruin en gaar. snijd de zongedroogde tomaatjes in repen en het lente-uitje in ringetjes. bak de wraps in een droge koekenpan om en om , o warm ze op in de magnetron. meng in een kom finesse voor verrijken, yoghurt, mayonaise en chilisaus en bestrijk hiermee de warme wraps. leg hier op de sla. giet de sperziebonen af en meng ze met de runderreepjes, de stukken zongedroogde tomaatjes en reepjes lente-ui en verdeel dit over de wraps. rol ze op en snijd ze schuin door midden

Bron

kookboek

Serveertip

TIP; vervang de sperziebonen door in stukjes gebroken kousenband. neem in plaats van gekruide runderreepjes 500 gram bak lapjes en snijd die in repen. kruid ze naar eigen voorkeur

TIP; varieer door het rundvlees te vervangen door stukjes gebakken kibbeling

Laatste reacties

Sybyle avatar
Sybyle 04-07-2015

heeerlijk! Ik had nog een stukje rosbief liggen die ik in reepjes heb gesneden en daarna gemarineerd heb in wok olie en pittige steak kruiden. ik kon geen verse sperziebonen krijgen maar had wel nog een pot sperziebonen staan. Daar heb ik samen met nog een een half potje mais wat over was, een salade van gemaakt met een dressing van 2 eetlepels tacosaus, 1 eetl. mayo en een theel.mosterd. en als vulling een lepel van dit boven op de gewokte reepjes gelegd. Niemand had in eerste instantie eetlust vanwege het warme weer en 1 van liefdesverdriet maar toen ik ze dit voorschotelde was de eetlust van de heren als hun gemoedstoestand gelijk weer opgewekt! echt super, bedankt!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten