Pittig gemarineerde zalmfilet, time 2 BBQ!!!

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 29-06-2015
  • Pittig gemarineerde zalmfilet, time 2 BBQ!!!

    Pittig gemarineerde zalmfilet, time 2 BBQ!!!

    Pittig gemarineerde zalmfilet, time 2 BBQ!!!

Tja, de zomer: als ie er is moet je er van genieten he, vandaar dit simpele maar o zo lekkere visje van de grill.... Dit kan ook met andere vissoorten natuurlijk, maar zalm is wel makkelijk...

Het liefst een hele nacht afgedekt in de koeling laten marineren, dan heb je het lekkerste resultaat natuurlijk. En op de bbq is het een kwestie van om en om, lekker rose van binnen. 
Mn maagje rammelt.... ;)

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 zalmfilets (of moten, net wat je lekkerder vindt) van ca 150gr

Marinade:
1 dl arachide- of zonnebloemolie
4 teentjes knoflook, schoongemaakt en in stukken
1 sjalotje, schoongemaakt en in stukken
1 Spaans pepertje, in stukken
1 klein blikje tomatenpuree
1 volle tl trassie
1 volle tl 5 kruidenpoeder
1 klein bosje platte peterselie (ca 10 stengels, in stukken)
(versgemalen) p&z

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
snijplank
scherp mes
keukenmachine of staafmixer met mengkom
(marineer)schaal
bbq of grillpan

Bereidingswijze

Alle ingredienten voor de marinade met de keukenmachine of staafmixer pureren tot een gladde substantie.
Haal hier de zalm doorheen, zorg dat ze lekker bedekt zijn ermee en zet in ieder geval afgedekt een nacht in de koelkast om alle smaken in te laten werken.

Als je ze gaat grillen een uurtje van te voren uit de koeling halen en op de bbq of in de grillpan aan allebei de kanten ongeveer 2 minuten, zodat ze nog lekker rose en sappig zijn van binnen en wat knapperig van buiten.

Dit is zo Smullen, echt waar :) !!!! Eet smakelijk!!!

Bron

Onze Jiri

Serveertip

Stokbroodje, bordje nasi/bami/mihoen/couscous.... gebakken aardappeltje... het smaakt er allemaal bij (niet allemaal tegelijk he, dat wordt wat veel van het goede....)

Laatste reacties

vakantie123 avatar
vakantie123 17-01-2016

neem je recept graag mee,lijkt me lekker hoor. dank je wel. Jeannette

Delarosa avatar
Delarosa 06-07-2015

Hoi Monique, deze heb ik met verse zalm gemaakt, maar kan natuurlijk ook met zalm uit de vriezer (dan wel goed laten ontdooien), dat is helemaal aan jou. En zalm uit de vrieskast is natuurlijk in feite ook vers uiteraard! Hoe dan ook, lekker van Smullen, heerlijk en gezond! De welbekende vriendelijke Smulgroet en hoop iets te horen als je deze geprobeerd hebt! Fijne avond, Erwin

moniquek1 avatar
moniquek1 06-07-2015

Ziet er heerlijk uit, neem je verse zalm of kan het ook met zalm uit de vriezer groetjes monique zet hem in me kookboek

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten