10 X Gemarineerd vlees voor op BBQ

  • Multi-cultureel, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 29-06-2015
  • 10 X Gemarineerd vlees voor op BBQ

    10 X Gemarineerd vlees voor op BBQ

    10 X Gemarineerd vlees voor op BBQ

  • 10 X Gemarineerd vlees voor op BBQ

    10 X Gemarineerd vlees voor op BBQ

    10 X Gemarineerd vlees voor op BBQ

  • 10 X Gemarineerd vlees voor op BBQ

    10 X Gemarineerd vlees voor op BBQ

    10 X Gemarineerd vlees voor op BBQ

  • 10 X Gemarineerd vlees voor op BBQ

    10 X Gemarineerd vlees voor op BBQ

    10 X Gemarineerd vlees voor op BBQ

  • 10 X Gemarineerd vlees voor op BBQ

    10 X Gemarineerd vlees voor op BBQ

    10 X Gemarineerd vlees voor op BBQ

  • 10 X Gemarineerd vlees voor op BBQ

    10 X Gemarineerd vlees voor op BBQ

    10 X Gemarineerd vlees voor op BBQ

  • 10 X Gemarineerd vlees voor op BBQ

    10 X Gemarineerd vlees voor op BBQ

    10 X Gemarineerd vlees voor op BBQ

  • 10 X Gemarineerd vlees voor op BBQ

    10 X Gemarineerd vlees voor op BBQ

    10 X Gemarineerd vlees voor op BBQ

Er gaat bijna niks boven een lekkere stukje vlees op de BBQ. Geniet ervan!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Hete specerijen bbq kippenvleugels

VOOR MARINADE:
1 t zout
1 volle t versgemalen zwarte peper
1 volle t knoflookpoeder
1 volle t cayennepeper
1 volle t pikante paprikapoeder
1 t gemalen komijn
1 t korianderpoeder
1/2 t karwijzaad, geplet of gemalen
4 e olijfolie

1. Meng marinade ingrediënten tot een gladde pasta.
2. Meng marinade door kippenvleugels.
3. Marineer voor 8-24 uur. (hoe langer hoe beter, maar niet korter dan 3 uur)
4. Rooster kippenvleugels op bbq op indirecte vuur. (d.w.z. dat de vleugels niet direct over de kolen liggen)
5. Rooster ze 15 min. aan ene kant dan keren en nog 15 min aan andere kant en erna 15 min. om en om tot boterzacht en mooi gekleurd.
6. Controleer of ze gaar zijn, anders rooster je ze verder tot door en door gaar.

Gemarineerd lamskoteletten op BBQ

1 kg lamskoteletten van de rib

voor marinade en saus:
30 ml zonnebloemolie
2 uien in halve ringen gesneden
25 ml bruine suiker
3 laurierbladeren, gescheurd
1 vol e kerriepoeder
60 ml bruine azijn
1/2 t citroenrasp
40 ml abrikozenjam
190 ml water
2 t zout
8 zwarte peperkorrels, geplet

1. Fruit ui in olie tot zacht.
2. Voeg overige ingrediënten erbij en kook zachtjes voor 15 min.
3. Laat marinade afkoelen.
4. Smeer vlees in met marinade en laat voor zo 8 uur marineren.
5. Rooster vlees op BBQ of in oven.
6. Kook marinade saus voor 10 min. en verdeel over koteletten.

Gemarineerd lamskarbonades voor BBQ

12 lamskarbonades
3 takjes verse tijm, fijn
2 takjes verse rozemarijn, fijn
3 e peterselie, fijn
1/2-1 rode peper, fijn of tabasco
3 teentjes knoflook, fijn
2 e korianderzaad
gemalen zeezout (1 t per 500 g vlees)
zwarte peper
geraspte schil en sap van 1 citroen
olijfolie (genoeg om smeerbaar te maken)

1. Rooster de korianderzaden in droge koekenpan tot iets gekleurd en geuren vrijkomen. Erna maal je het fijn in koffiemolen of plet dit grof met een koksmes.
2. Meng alle marinade ingrediënten en meng het vlees erdoor.
3. Marineer vlees voor tenminste 1 uur.
4. Rooster karbonades op matig kolen tot krokant, maar nog sappig van binnen. (15-20 min. afhangende van voorkeur van graad van gaarheid moet dit langer of korter roosteren).

Kippenbouten voor op bbq

4 kippenbouten
3 e olijfolie
150 ml witte wijn
1 t pittige paprikapoeder
1 t gemalen komijn
1/2 t zwarte peper
1 t zout
125 ml chutney of sinaasappel marmelade of ananas jam
3 e balsamicoazijn
2 t mosterd
3 e tomaten ketchup
3 e sojasaus

Voorbereiding

1. Kook kippenbouten zachtjes voor vijftien minuten en laat afkoelen en leg bouten naast elkaar in schaal.
2. Meng de olie, wijn, chilipoeder of paprika, komijn, peper, zout, chutney, azijn, mosterd, ketchup en sojasaus tot een marinade.
3. Schenk marinade over kip en marineer afgedekt in koelkast voor twee uur of langer. (waarbij jij het af en toe keren)

Bereidingswijze

4. Braad kip op matig vuur op BBQ tot gaar en mooi goudbruin van kleur terwijl je het met marinade bestrijkt en af en toe keren.

Surinaams kipsate voor BBQ

4 halve kipfilets in sate grote stukjes gesneden
VOOR MARINADE:
zoete ketjap (manis)
zoute ketjap (asin)
oestersaus
laos poeder
maggi uit flesje
mespunt ve-tsin
zout

1. Meng marinade ingredienten en marineer stukjes kip voor 2 uur erin.
2. Rijgt stukjes kip in op sate stokjes.
3. Rooster over kolen tot gaar, maar niet droog.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Spicy kipfilet van grill of bbq

4 kipfilets in lange reepjes gesneden

MARINADE:
4 e olijfolie
2 e tomatenketchup
2 e balsamico azijn 1 e honing
1 e citroensap
1 t Dijonmosterd
1 t grove mosterd
2 teentjes knoflook, fijn
1 rode peper, fijn
1 t paprikapoeder
1/2 t korianderpoeder
zout (goed pittig op smaak)
zwarte peper(goed pittig op smaak)

1. Meng marinade ingrediten en meng stukjes kipfilet erdoor.
2. Laat voor 2 uur marineren.
3. Grilleer in oven of bbq tot gaar.

3 X Kipfilet voor BBQ

Kipfilet met gedroogde groene kruiden
500 g kipfilet in dunne lapjes gesneden

1 t paprikapoeder
1 t knoflookpoeder
1 t uienpoeder
1 t gedroogde oregano
1 t gedroogde salie
1 t gedroogde rozemarijn
1/2 t gedroogde tijm
1 t gedroogde peterselie
1 t zout
1 t gemalen zwarte peper

1. Meng alle kruiden en wrijf plakjes kipfilet in met kruidenmengsel.
2. Laat 2 uurtjes staan en rooster op bbq terwijl je het steeds keren en metzonnebloemolie insmeren.
3. Laat kip mooi goudbruin worden en precies gaar. (let er vooral op dat kip nog sappig blijven)

Lekkere flapje kipfilet

600 g kipfilet platter gesneden tot zo 1+1/2 cm dik
1/4 t zwarte peper
1/4 t kruidnagelpoeder
1 t droge oregano
1 t droge basilicum
1/4 t tijm
1 t knoflookpoeder
2 t grill en braadkruiden uit zakje (Verstegen)
1 t zout
1 t aromat
1-2 e zonnebloemolie

1. Meng alle kruiden en specerijen en wrijft het in kipfilet.
2. Laat zo 2 uur marineren in koelkast.
3. Kiest jou bereidingswijze en maak kipfilet daar volgens gaar tot goudbruin en krokant, maar wel nog sappig van binnen.

Kipfilet met 11 x kruiden en specerijen


500 g kipfilet in dunne lapjes gesneden

1 t zout
1/4 t witte peper
1/4 t zwarte peper
1/4 t cayennepeper
1/4 t chilipoeder
1/2 t komijnpoeder
1 t knoflookpoeder
2 t paprikapoeder
1/2 t mosterdpoeder
1 volle t gedroogde oregano
1 t gedroogde selderij
1 t bruine suiker

1. Meng alle kruiden en wrijf plakjes kipfilet in met kruidenmengsel.
2. Laat 2 uurtjes staan en rooster op bbq terwijl je het steeds keren en met zonnebloemolie insmeren.
3. Laat kip mooi goudbruin worden en precies gaar. (let er vooral op dat kip nog sappig blijven)

Cajun kip voor op bbq

600 g kipfilet (* ge-butterfly)
1 t droge oregano
1/2 t zwarte peper uit de molen
3/4 t knoflookpoeder
1 t komijnpoeder
2 t paprikapoeder
1/4-1/2 t tijm
1 vol t uienpoeder
1 t zout
2 e zonnebloem olie


1. Meng alle kruiden goed.
2. Vermeng kruiden met kip reepjes.
3. Roer olie erdoor.
4. Laat ten minstens 15 minuten marineren.
5. Grilleer kip voor 10 - 15 min. of tot goudbruin en gaar.

Serveertips

Eten met knoflooksaus gemaakt van mayonaise, knoflookpoeder, fijn peterselie, klein beetje ketchup, zout, witte peper en water.

Bron

Smaakontwikkelaar

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten