
750 gr vastkokende aardappels
2 rode uien
100 gr verse rucola
250 gr Griekse feta kaas
4 el balsamico azijn
1 el kappertjes (of augurkjes)
5 el Griekse olijfolie
Vers gemalen zwarte peper
Zeezout
Optioneel handje gehakte Kalamata olijven en/of wat rode puntpaprika
Kookpan, snijplank, mes
Dit is een doodsimpele, maar oh zo lekkere koude salade die het prima doet bij de barbecue en buiten eten. Een ideale salade met alles aan goede voedingsstoffen erin en snel klaar. Echt een vakantiesalade en ook een prima camping gerecht en het wordt bloedheet. Koel hem terug in de koelkast op 4 graden als je over hebt.
Kook de aardappels in zout water in de schil. Koel af met water, schil ze en snijd in dunne stukjes. Was de rucola en maak eventueel iets kleiner. Maak de rode uien schoon en snijd in have ringen, snijd de feta in blokjes. Maak dan de simpele marinade met de balsamico, olijfolie, kappertjes (of fijngehakte augurkjes). Meng de marinade met de aardappels en voeg de uien, rucola en feta toe en breng het geheel hoog op smaak met peper en zout. Liefhebbers van olijven kunnen er ook nog een handje fijngehakte Griekse Kalamata olijven door mengen en/of rode puntpaprika. Snel, doodsimpel en erg lekker.
Heerlijk als bijgerecht, salade bij barbecue of camping(vakantie).
Ooit eens ergens de basis gevonden en aangepast naar smaak.
vegavisje 04-09-2015
wat een verrukkelijke salade. Net gegeten als avondmaaltijd met z'n tweetjes, vegetariërs. Mmmmm! Met een glaasje witte wijn. Echt super, dank je voor het recept.
fransine 03-07-2015
neem hem mee, bedankt, lijkt me heel lekker!
moniquek1 02-07-2015
ik neem je recept mee met deze warme dagen is een salade altijd heerlijk,net als jouw recepten waar ik er al enige van heb gemaakt. Dank je wel Monique