8 X Sates voor BBQ feest!

  • Multi-cultureel, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 28-06-2015
  • 8 X Sates voor BBQ feest!

    8 X Sates voor BBQ feest!

    8 X Sates voor BBQ feest!

  • 8 X Sates voor BBQ feest!

    8 X Sates voor BBQ feest!

    8 X Sates voor BBQ feest!

  • 8 X Sates voor BBQ feest!

    8 X Sates voor BBQ feest!

    8 X Sates voor BBQ feest!

  • 8 X Sates voor BBQ feest!

    8 X Sates voor BBQ feest!

    8 X Sates voor BBQ feest!

  • 8 X Sates voor BBQ feest!

    8 X Sates voor BBQ feest!

    8 X Sates voor BBQ feest!

  • 8 X Sates voor BBQ feest!

    8 X Sates voor BBQ feest!

    8 X Sates voor BBQ feest!

  • 8 X Sates voor BBQ feest!

    8 X Sates voor BBQ feest!

    8 X Sates voor BBQ feest!

  • 8 X Sates voor BBQ feest!

    8 X Sates voor BBQ feest!

    8 X Sates voor BBQ feest!

Mijn aller lekkerst BBQ saté's.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
Shaslick met eigen marinade

INGREDIENTEN 6 PERSONEN

voor de marinade/saus
1 el olijfolie
2 t uienpoeder
1 t knoflookpoeder
1 t gemberpoeder
2 1/2 el paprikapoeder
70 gr tomatenketchup
1 tl zout
1/4 tl peper
1/2 tl chilipoeder
200 ml kippenbouillon
3 el rode wijnazijn
2 t vloeibaar maggi of Worcestersaus
1 tl suiker
maïzena/water papje

1. Kook ingrediënten zachtjes samen voor 5 min.
2. Bind saus met maïzenapapje en laat afkoelen.
3. Marineer plakjes hamlap voor tenminste 2 uur in marinade.

voor de shaslick
500 g hamlappen in plakjes van 3 x 3 cm. en 1 cm. dik
1 rode en 1 groene paprika en 1 gele paprika in dezelfde maat plakjes
2 grote uien in dezelfde maat plakjes
gerookt spek van dezelfde formaat
satéstokjes

1. Rijgt ui, vlees, ui, 1 kleur paprika, ui spek om en om aan stokjes. (zo 4
plakjes hamlap per stokje of groter afhangende van eters)
2. Rooster shaslick aan alle kanten tot gaar en mooi van kleur.
3. Overgebleven marinade kook je heel even en laat afkoelen. (er zat rauwe
vlees in zo koken doen je om bacterie te doden die mogelijk vormde).
4. Serveer shaslick saus met shasliks

Gehaktballen kebabs voor bbq

INGREDIENTEN 6 PERSONEN

1 ui, fijn
1 teentje knoflook, fijn
olie
600 g mager rundergehakt
5 t peterselie, fijn
1 tot 2 t worcestersaus
zout
peper
250 g ontbijtspek
mosterd



1. Fruit ui en knoflook in weinig olie tot zacht en laat afkoelen.
2. Meng nu alle ander ingrediënten behalve mosterd en spek door de gehakt.
3. Vorm kleine balletjes.
4. Verdeel spekreepjes nu in 2 over de breedte en bestrijk de spekreepjes met mosterd.
5. Vouw een reepje spek met de mosterd kant naar binnen om elk gehaktballetje en plaatst gehaktballetjes voor 45 min. in diepvries om stevig te worden.
6. Rijgt 4 gehaktballetjes per satéstokje.
7. Rooster kebab`s over kolen tot mooi bruin van kleur en gaar.

Kipfilet op bbq die zó weg eten

INGREDIENTEN 4 PERSONEN


700 g kipfilet, in dikke repen

MARINADE:
1 e olie
1 kleine ui geraspt
2 teentjes knoflook, geperst of geraspt
2 e honing
4 e tomatenketchup
4 e Worcestersaus
2 e Engelse mosterd
1 t Tabasco of 4 t sambal oelek (of meer)of zoete chilisaus als jij van zoeter houden
zout
peper

1. Verhit olie in steelpan en fruit ui en knoflook tot gaar.
2. Voeg honing, tomatenketchup, Worcestersaus, mosterd en Tabasco of sambal erbij en kook zachtjes voor 2 - 3 min. en laat marinade afkoelen.
3. Marineer kipfilet voor 2 uur of langer in marinade .
4. Rooster kipfilet op matig kolen terwijl jij het 2 x omkeren en met marinade bestrijken.. (het is natuurlijk zomaar gaar op een middel-hoog vuur, (zo 10 min in totaal)

Gemarineerd speklap spiesen met rode ui wigjes

INGREDIENTEN 4 PERSONEN


4 speklappen, in plakjes van 3 x 3 cm gesneden
kleine rode uien, in wigjes gesneden
satéstokjes, in water geweekt

marinade
40 ml olijfolie
1 teentje knoflook, fijn
2 e citroensap
1 rode peper, fijn (met of zonder zaden)
60 ml ketjap manis (ABC)
1 t honing
verse koriander, fijn

Meng marinade ingrediënten goed en marineer het vlees er voor 2 uur in.

1. Rijgt om en om 4 stukjes vlees aan satéstokjes.
2. Rooster op grill of bbq of bak in een koekenpan.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Saté van kipfilet, mozzarella, pesto en spek

Kipfilet
iets peper
groene pesto
bolletjes mozzarella
plakjes spek
saté stokjes
olijfolie

1. Slaan kipfilet plat tussen 2 plastiek vellen met een zware koksmes tot dunne lappen. Verdeel dunne lappen in kleiner rechthoekige lapjes. (de stukjes kipfilet die afvallen, kan jij fijn snijden tot gehakt en verdeeld worden over kipfilet plakjes)
2. Geur binnenkant van kipfilet lapje met weinig peper en verdeel pesto over elk filet lapje.
3. Doen een plakje mozzarella in het midden van kipfilet lapje en rol dit in de breedte op. (zorg wel dat de kaas goed dicht is anders loop het uit bij de gaar maken ervan)(snijd rolletjes kleiner indien nodig)
4. Vouw om elk uiteinde van de rolletjes een stukje spek en rol in de breedte en stukje spek om elk rolletje. (wel zorg dat de kaas goed bedekt is aan elk uiteinde, anders loop het uit met roosteren)
5. Steek kipfilet rolletjes aan elk uiteinde van rolletje stevig tegen elkaar vast op 2 saté stokjes waarbij jij bij de spek naad dit goed vast steekt.
6. Rooster kipfilet satés tot gaar en knapperig van buiten terwijl jij het bedruipen met olijfolie.

Varkenssaté met pindasaus

500 g varkenshaas in blokjes of schouderkarbonade in blokjes van 3x3 cm

1/2 potje pindakaas
2 vol t uienpoeder
1 t knoflookpoeder
1 t sambal
1 t zout
1 t bruine suiker
150 ml kippenbouillon of melk helft kippenbouillon en helft melk
1 e sojasaus
1 e citroensap
1 t gemberpoeder

1. Kook alle ingrediënten tezamen tot er een gladde pindsaus is verkregen en laat afkoelen.
2. Marineer blokjes vlees in pindasaus voor tenminste twee uur.
3. Rijgt vlees aan stokjes en grilleer op bbq tot gaar en goudbruin van kleur.
4. Maak overgebleven pindasaus warm en verdeel over saté op schaal.

Vis tikka

INGREDIENTEN 4 PERSONEN

MARINADE:
250 ml yoghurt
halve ui, fijn
2 cm geraspt gemberwortel
4 teentjes knoflook, fijn
1 t korianderpoeder
2 e citroensap
1+1/2 e marsala(of kerriepoeder)
1 t chilipoeder
2 e tomatenpuree
1 t zout

VOOR SATÉ:
500 g kabeljauw uit diepvries, ontdooid en in 3 cm blokjes gesneden
2 uien, in 3x3 cm stukken gesneden
1 groene paprika in blokjes van 3x3 cm gesneden(of groen, geel en rode paprika gemengd)
satéstokjes


Kipsaté met ananas

INGREDIENTEN


Voor saté:
500 g kipfilet in blokjes
ontbijtspek
250 g kippenlever in blokjes
1 blik ananas ringen in blokjes
1/2 t peper

Voor bedruipmengsel:
2 e olie
2 e sojasaus
1 e gemberwortel fijn
60 ml witte wijnazijn
1 e tomatenpuree
1 t bruine suiker

1. Draai stukjes spek om stukjes lever.
2. Rijg kip lever. stukjes kipfilet en ananas om en om aan pennen.
3. Rooster saté terwijl besprenkel word met bedruipsel.
4. Doen tijdens de roosteren de zout over saté.

Bron

Smaakontwikkelaar

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

ankie43 avatar
ankie43 07-02-2016

Hallo Deon, heb dit meegenomen. Zitten lekkere recepten bij. Bedankt en groet van Ankie.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten