Verrassende, kruidige, gezonde, stamppot met radijsblaadjes pesto

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 28-06-2015
  • Verrassende, kruidige, gezonde, stamppot met radijsblaadjes pesto

    Verrassende, kruidige, gezonde, stamppot met radijsblaadjes pesto

    Verrassende, kruidige, gezonde, stamppot met radijsblaadjes pesto

  • Verrassende, kruidige, gezonde, stamppot met radijsblaadjes pesto

    Verrassende, kruidige, gezonde, stamppot met radijsblaadjes pesto

    Verrassende, kruidige, gezonde, stamppot met radijsblaadjes pesto

  • Verrassende, kruidige, gezonde, stamppot met radijsblaadjes pesto

    Verrassende, kruidige, gezonde, stamppot met radijsblaadjes pesto

    Verrassende, kruidige, gezonde, stamppot met radijsblaadjes pesto

  • Verrassende, kruidige, gezonde, stamppot met radijsblaadjes pesto

    Verrassende, kruidige, gezonde, stamppot met radijsblaadjes pesto

    Verrassende, kruidige, gezonde, stamppot met radijsblaadjes pesto

Dit recept is van Janny van der Heijden, van heel Holland bakt. Ze schreef: "Gooi nooit de radijsblaadjes weg, want het is heerlijk om er pesto van te maken voor een heerlijke pittige stamppot. Het radijsblad smaakt licht peperig."
Ikzelf eet vaak radijsjes, vind ik heerlijk, maar gooide helaas altijd de blaadjes weg. Gebeurt nooit meer. Ik heb de stamppot gemaakt en hij is echt heerlijk!

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
Aardappel puree voor 2 personen. Aardappels koken(+/- 18 min.) met een groentebouillon blokje)
Hete melk voor de stamppot

Het groen van 1 bosje radijs (bij de radijs van AH zit veel groen)
Een paar takjes peterselie
25 gram pijnboompitjes (of amandelen)
1 grote teen knoflook in vieren gesneden
2-3 eetlepels geraspte Belegen Goudse kaas
3 eetlepels olijfolie
Peper en zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Pan voor de aardappels; blender; bij voorkeur de slacentrifuge om de radijsblaadjes goed te drogen; stamper

Bereidingswijze


Was de blaadjes van de radijs goed en droog de blaadjes,(ik doe het in de sla centrifuge)
Breek de harde stokjes eraf. Breek ook de harde stukjes van de peterselie eraf.
Doe de radijsblaadjes en de peterselie in de blender kom.
Pel de knoflook en snijd in vieren
Strooi de knoflook ook in de blender kom en meng kort
Voeg de pijnboom pitjes (of amandelen) toe en hak opnieuw kort.
Voeg als laatste de kaas toe en schenk de olijfolie in een dun straaltje in de blender, terwijl de motor draait.
Breng op smaak met zout(niet te veel) en peper
Intussen heb je de aardappelpuree lekker smeuïg gemaakt met hete melk en evt. boter. Doen roer je er de pesto goed doorheen.

Bron

In Brabants Dagblad

Serveertip

Snel te bereiden en het is een heerlijke, gezonde stamppot.
Je kunt hem zonder vlees eten (vegetarisch) of eet er vlees bij, dat je zelf uitkiest.

Laatste reacties

ruthbrock avatar
ruthbrock 29-06-2015

Hoi Monique, leuk dat je even liet weten dat je dit recept meenam. Smakelijk en geniet van de komende (hete) dagen, groetjes Ruth

moniquek1 avatar
moniquek1 29-06-2015

Hallo Ruth kwam bij toeval op dit recept lijkt me lekker ik neem hem mee groetjes Monique

ruthbrock avatar
ruthbrock 29-06-2015

Smulkweb, thanks voor de leuke foto bij dit recept

ruthbrock avatar
ruthbrock 28-06-2015

zizypha en omajan, bedankt voor jullie reactie bij het recept stamppot met radijs blaadjes. hoop dat jullie er van gaan genieten. Fijne aankomende week. groetjes Ruth

zizypha avatar
zizypha 28-06-2015

Erg smakelijk hoor omajan, ken het wel via eenBelgische dame. ZOu overigens niet alle radijsgroen zomaar gebruiken. Maar veel mensen groeien immers zelf radijs.

omajan avatar
omajan 28-06-2015

Dit recept niet gezien in het Brabants Dagblad. Ik wist ook niet dat je radijsblaadjes kon eten . Ga dit beslist eens proberen. Fijne zondag Marianne

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten