Sliptongetjes in 'Oosterse' botersaus, Smul ze!

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Sliptongetjes in 'Oosterse' botersaus, Smul ze!

    Sliptongetjes in 'Oosterse' botersaus, Smul ze!

    Sliptongetjes in 'Oosterse' botersaus, Smul ze!

Superzachte filets van sliptong in een heerlijk ietwat Oosters botersausje... Calorieen: veel, maar dat mag best wel eens, toch? En dan daarbij, de vis is mager.. Dus...

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 sliptongetjes (gefileerd)
0,5 dl olijfolie
1 sjalotje, gesnipperd
1 dl droge witte wijn
1 tl oestersaus
100 gr roomboter (waarvan 50gr ijskoud, in blokjes, om de saus te 'monteren')
0,5 dl room
(versgemalen) p&z
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
ovenschaal
snijplank
scherp mes
steelpan of sauspannetje

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 55grC.
(Lukt dat niet, 60 mag ook..).

Leg de (gekruide) visfilets in de ovenschaal en giet de olie erop, tot ze net onder staan.
Zet de schaal in de voorverwarmde oven voor zo'n 12 minuten en laat de vis hierin zachtjes garen.

Fruit in die tijd de sjalotjes aan in wat boter en voeg de wijn, oestersaus en 50 gr boter toe.
Kook tot de helft in en voeg de klontjes ijskoude boter toe, roer er de room door en breng op smaak met p&z.

Serveer de tongfiletjes op warme borden met een royale lepel saus en evt een frisse salade.
Eet smakelijk!

Bron

Andre van Alten, patron-chef La Provence in Driebergen (Telegraaf-recept)

Serveertip

Wij hadden er behalve salade ook lekker versgebakken dikke frietjes bij, Smullen!

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Delarosa avatar
Delarosa

Doorsturen

Home Recepten