Spaans gemarineerde kipspiesjes BBQ TIJD!
- Spaans, Bijgerecht
- 10-20 min.
Attentie zomer! Het wordt tropisch, niet mijn favoriete weer want kan er niet tegen. Hoog tijd voor de barbecue in de tuin. Deze Spaans gemarineerde kipspiesjes smaken heerlijk en zijn erg makkelijk te maken.
Ingrediënten 4 personen
4 stukken kipfilet1 ui
1 rode paprika
4 tenen knoflook
3 el witte basterdsuiker
½ el chilipoeder
2 tl paprikapoeder heet, liefst gerookt (Pimentón de la vera)
Vers gemalen zwarte peper
Zeezout
Voldoende Spaanse olijfolie
Paar tl citroensap
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 281,71 kcal |
Koolhydraten | 11,66 g |
Eiwitten | 29,98 g |
Vetten | 12,49 g |
Benodigdheden
Barbecue of grillpan, staafmixer of blender, satéprikkers.
Bereidingswijze
Maak de paprika schoon, pel de ui en knoflook en hak fijn. Doe in een beker, meng met de suiker, chilipoeder, paprikapoeder, royaal gemalen zwarte peper en 1 tl zeezout en doe er royaal olijfolie in. Pureer met de staafmixer tot een smeerbare oranje pasta. Was kipfilet, dep droog en snijd in de lengte in lange, niet te dikke reepjes. Leg deze in de zojuist gemaakte marinade. Laat afgedekt enkele uren marineren in de koelkast. Week ondertussen voldoende satéprikkers in water (tel het aantal repen filet) en rijg de gemarineerde filet in de lengte over de prikkers heen. Rooster de stokjes dan op de barbecue (grillpan kan ook) in enkele minuten gaar, niet laten verbranden, en dien op. Ze smaken heerlijk.
Bron
Spaanse BBQ inspiratie (aangepast tot lekker)
Serveertip
Lekker als barbecue bijgerecht met salade, stokbrood en aioli.