Rucola salade met een Japanse tintje
- Fusion, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
Deze salade is echt smullen, en ook nog lekker voor de lijn, en dat is dus nooit weg.
Ingrediënten 1 recipe.people
Zakje rucola3 surimisticks
50 gram rivierkreeftjes( kan natuurlijk ook zalm zijn)
1/2 avocado
stukje komkommer
Japanse mayonaise
mirin
kikoman sojasaus
zwarte sesamzaadjes
gedroogde krulwier (wakamé) te koop bij de toko
Benodigdheden
mes, slacentrifuge,komBereidingswijze
Was de rucola en droog deze in de slacentrifuge. Snijd het stukje komkommer in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes.snijd de komkommer dan in reepjes. Schil de avocado en snijd deze ook in reepjes. Trek de surimisticks in reepjes. Meng in een kom de Japanse mayonaise met de mirin en de sojasaus. doe de rucola erbij en voeg de komkommer,surimireepjes,rivierkreeftjes en de avocado toe en hussel dit door elkaar en strooi er de sesamzaadjes en de gedroogde wakamé over. Nu ben je klaar, smullen maar.