1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Mediterrane keuken
  5. Mediterrane sperziebonen met kippendij

Mediterrane sperziebonen met kippendij

  • Mediterraan, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 24-06-2015

Ingrediënten 2 personen


Voor malse Griekse kippendij:

4 malse kippendijtjes, ontbeend
1 ½ el olijfolie
2 tl citroensap
3 tl oregano
1 tl majoraan
2 teentjes knoflook, geperst
Vleugje korianderpoeder
Vers gemalen zwarte peper
Zeezout

Voor Mediterrane boontjes:

400 gr sperziebonen
150 gr champignons
½ rode paprika
2 rode uien
1 flinke teen knoflook
75 gr pancetta, bacon of ontbijtspek
2 blikjes tomatenpuree
2 tl oregano
Vers gemalen zwarte peper
Scheutje rode wijnazijn
Snufje zeezout
Olijfolie


Verder heb je nodig


Grillpan of barbecue, wok, kookpan


Mediterrane sperziebonen met kippendij
Mediterrane sperziebonen met kippendij
Eerst groentebijlage wokken

alvorens bonen toe te voegen

alvorens bonen toe te voegen

Vanavond stond deze op het menu en o la la wat was dat lekker. Slank, gezond, niet duur en snel klaar. Kippendij is qua smaak veel malser en dus nog lekkerder dan kipfilet, maar de laatste gaat ook prima. Doet er niets aan af want dit simpele, zomerse gerecht is super lekker en bevat alle smaken die er zijn!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Eerst kippendijtjes afwassen en droogdeppen. Maak marinade met olijfolie, beetje citroensap en de kruiden en specerijen. Laat een uurtje marineren. Grill kippendijtjes dan enkele minuten om en om in een hete grillpan of op de barbecue. Maak boontjes schoon en blancheer enkele minuten in water met zout en laat afkoelen. Snijd champignons in plakjes, paprika in reepjes, rode ui in (halve) ringen en spek in blokjes of reepjes. Doe olijfolie in de pan of wok en roerbak dit met een geperste teen knoflook kort tot glazig. Voeg dan de afgekoelde boontjes toe, de tomatenpuree en scheut water en roerbak mee tot alles gaar is. Breng op smaak met peper, zout, oregano en een scheutje rode wijnazijn. Samen warm opdienen en eet smakelijk. Tip: deze sperziebonen koud zijn ook heerlijk als salade bij de barbecue.

Serveertip

Lekker met wat gekookte witte rijst of pasta, gebakken kriel, kleine salade en een glas volle, droge rode wijn.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top