Perencheesecake

  • Nederlands, Nagerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 23-06-2015
  • Perencheesecake

    Perencheesecake

    Perencheesecake

  • Perencheesecake

    Perencheesecake

    Perencheesecake

Een heerlijke cheesecake, een beetje van mijzelf en een beetje van de Allerhande.
Gegarandeerd een succes!

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
50 Gram Roomboter
100 Gram Witte chocolade
600 Gram Roomkaas
411 Gram 1 Blik halve peren op siroop
200 Gram Suiker
200 Gram Speculaas
2 Theelepels Witte Balsamicoazijn
2 - 3 Handperen
3 Eieren
1 Vanille stokje
5 Takjes Munt
Slagroom (zelf vers geklopt is het lekkerste maar uit een bus kan natuurlijk ook)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
- Keukenmachine of vijzel
- 2 (steel)pannen
- Pollepel
- Garde
- Springvorm of ovenschaal (vierkant of rechthoekig)

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor 175 graden. Vet de springvorm in en leg bakpapier op de bodem. Smelt de boter. Verkruimel de koekjes in
de keukenmachine en schenk er al draaiend de gesmolten boter door. Doe het geheel in de springvorm en druk goed aan.

Schil de handperen en snij deze in partjes. Leg de partjes in een waaiervorm op de bodem.

Laat het sap van de peren in blik in een steelpan in 5 minuten tot ongeveer de helft inkoken. Verwarm de roomkaas met de suiker.
Breek de chocolade in stukjes. Snijd het vanillestokje open, schraap het merg eruit en roer dit met het perensap, de chocolade en de helft van de balsamicoazijn door de roomkaas. Klop de eieren los. Draai het vuur uit, roer de eieren erdoor en giet het geheel in de springvorm. Bak de cheesecake in het midden van de oven in circa 50 minuten gaar.

Snijd de peren uit blik in blokjes en de muntblaadjes fijn (houd wat blaadjes apart voor de garnering). Schep de per om met de rest van de balsamicoazijn en de munt.

Zodra de cheesecake is afgekoeld garneer je deze met de muntblaadjes, peer en een lekkere klodder slagroom.

Bron

Allerhande

Serveertip

Wil je de taart op de gedeconstrueerde wijze presenteren zoals ik heb gedaan? Gebruik dan een vierkante / rechthoekige bakvorm of ovenschaal. Neem een stuk bakpapier groot genoeg zodat wanneer je het vel in de bakvorm legt, deze aan de zijkant over de rand heen valt. Bouw nu de taart op zonder de bodem, dus de peren onderop en dan het roomkaas mengsel eroverheen. Bak de cheesecake nu af. Verkruimel de speculaas zoals hierboven staat beschreven en voeg de boter toe. I.p.v. deze aan te drukken tot een stevige bodem is het de bedoeling dat dit losse kruimels blijven. Snijdt de peer in blik in partjes i.p.v. blokjes en meng met de balsamicoazijn.

Zodra de cheesecake is afgekoeld begin je met opbouwen. Snijdt de cheescake in vierkantjes. Schep een hoopje kruimels op een bordje, leg hier de cheesecake op. Garneer met een canelle van verse slagroom, munt en peren met balsamicoazijn.

ENJOY!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten