Rens Kroes: Lasagnine

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 23-06-2015
  • Rens Kroes: Lasagnine

    Rens Kroes: Lasagnine

    Rens Kroes: Lasagnine

Dit recept voor lasagnine is afkomstig uit het nieuwe kookboek van Rens Kroes: Powerfood - Van Friesland naar New York. De opvolger van de bestseller uit 2014 staat vol recepten voor een happy en healthy lifestyle. Wat dacht je bijvoorbeeld van Indiase linzensoep of pompoenbootjes met kabeljauw? De 75 gerechten zijn een bron van inspiratie!

Je krijgt Powerfood 2 nu cadeau bij een abonnement op Smult. Bestel snel 4x Smult + Powerfood 2 voor €19,95 (ex.verzending)!» www.smult.nl

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 kleine of 2 grote aubergines
kokosolie
snufje zout en peper
500 ml tomatensaus, uit blik
3 el geitenkaas, geraspt
handje basilicumblaadjes, gesneden
4 tl (verse) oregano, gesneden
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 201,20 kcal
Koolhydraten 18,20 g
Eiwitten 8,44 g
Vetten 8,53 g
Benodigdheden
Rechthoekige ovenschaal
ca. 15 x 25 cm of 20 x 20 cm

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 240 °C.

2. Snijd de aubergines in de lengte in dunne plakken. Bestrijk de plakken met gesmolten kokosolie en strooi er
een beetje zout en peper over.

3. Gril ze 15 min. in de oven. Verlaag hierna de oventemperatuur
naar 180 °C.

4. Als ze mooi gegrild zijn, leg je een derde of een kwart van de aubergineplakken op de bodem van de ovenschaal. Schep er een aantal lepels tomatensaus over, daarna een theelepel geraspte geitenkaas en vervolgens een aantal gesneden basilicumblaadjes en wat oregano. Herhaal dit, totdat je geen aubergine meer overhebt.

5. Klop de 2 eieren los en giet ze over de aubergineschotel. Zet de lasagnine 30 min. in de voorverwarmde oven.

6. Garneer met kleine basilicumblaadjes.

Bron

Rens Kroes: Powerfood - van Friesland naar New York

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

magdas avatar
magdas 02-07-2015

Vanavond dit recept gemaakt en wij vonden het verrukkelijk. Mijn man zei dat we deze erin moeten houden. Heerlijke smaken bij elkaar vooral ook door de verse basilicumblaadjes en verse oregano. Ik heb niets veranderd aan het recept alleen geen kokosolie gebruikt maar olijfolie. Ik had nog 2 wat kleinere aubergines, een blikje tomatenstukjes, een klein rond, hard geitenkaasje van 90 gram, dat ik heb geraspt. Een makkelijke te maken zeer smakelijk gerecht. Wij aten hier met zijn tweetjes 3 kwart van op met een gegrild biefstukje. Twee foutjes in de beschrijving en misschien kan dat nog aangepast worden: de 2 eieren ontbreken in de ingrediëntenlijst. Bij punt 4 staat een theelepel geitenkaas, dat moet zijn een eetlepel. Een aanrader dit recept!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten