Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Rens Kroes: Lasagnine

Rens Kroes: Lasagnine

Door: Smult

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 23-06-2015

Ingrediënten 4 personen


4 kleine of 2 grote aubergines
kokosolie
snufje zout en peper
500 ml tomatensaus, uit blik
3 el geitenkaas, geraspt
handje basilicumblaadjes, gesneden
4 tl (verse) oregano, gesneden


Verder heb je nodig


Rechthoekige ovenschaal
ca. 15 x 25 cm of 20 x 20 cm

Rens Kroes: Lasagnine

Dit recept voor lasagnine is afkomstig uit het nieuwe kookboek van Rens Kroes: Powerfood - Van Friesland naar New York. De opvolger van de bestseller uit 2014 staat vol recepten voor een happy en healthy lifestyle. Wat dacht je bijvoorbeeld van Indiase linzensoep of pompoenbootjes met kabeljauw? De 75 gerechten zijn een bron van inspiratie!

Je krijgt Powerfood 2 nu cadeau bij een abonnement op Smult. Bestel snel 4x Smult + Powerfood 2 voor €19,95 (ex.verzending)!» www.smult.nl

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 240 °C.

2. Snijd de aubergines in de lengte in dunne plakken. Bestrijk de plakken met gesmolten kokosolie en strooi er
een beetje zout en peper over.

3. Gril ze 15 min. in de oven. Verlaag hierna de oventemperatuur
naar 180 °C.

4. Als ze mooi gegrild zijn, leg je een derde of een kwart van de aubergineplakken op de bodem van de Ovenschaal. Schep er een aantal lepels tomatensaus over, daarna een theelepel geraspte geitenkaas en vervolgens een aantal gesneden basilicumblaadjes en wat oregano. Herhaal dit, totdat je geen aubergine meer overhebt.

5. Klop de 2 eieren los en giet ze over de aubergineschotel. Zet de lasagnine 30 min. in de voorverwarmde oven.

6. Garneer met kleine basilicumblaadjes.

Bron

Rens Kroes: Powerfood - van Friesland naar New York



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Smult
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top