Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Asperge Kroketjes

Asperge Kroketjes

Door: demeeren

  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 22-06-2015

Ingrediënten 8 personen


350 gr witte asperges, geschild, 150 gr gekookte ham, 600 ml melk, 150 gr bloem, gezeefd, 100 gr boter, bieslook of peterselie, witte peper, zout, 2 eieren, paneermeel


Verder heb je nodig


Kookpan voor de asperges, mes, zeef, kookpan om de ragout te maken, staafmixer of keuken machine, friteuse


Dit recept stond in een tijdschrift en omdat het zo lekker was wil ik het graag delen met nog meer liefhebbers van asperges

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de asperges 10 minuten. Bewaar het kookvocht. Snijd de helft van de gekookte asperges in kleine stuken.
Snijd ook de helft van de ham in snippers.
Pureer de ongesneden asperges en de ongesneden ham met een staafmixer of keuken machine.
Verwarm de melk in een pan. Voeg 200 ml kookvocht van de asperges, de aspergestukjes en de hamsnippers toe, laat even doorwarmen. Breng op smaak met zout en peper.
Smelt de boter in een andere kookpan, voeg de bloem toe, roer en bak dit 2 min. voeg dan de melk toe (met de ham en aspergestukjs) en roer goed. Voeg de asperge-hammousse en bieslook of peterselie toe. Laat 2 uur afkoelen in de koelkast (afgedekt).
Klop de eieren los. Strooi paneermeel op een diep bord. Vorm (met een natte hand) kroketjes van de afgekoelde vulling. Haal de kroketjes door het ei, laat uitlekken en rol door het paneermeel. Zorg ervoor dat ook de uiteindes goed bedekt zijn met paneermeel. Laat minimaal een uur opstijven in de koelkast.
Frituur de asperge kroketjes in porties circa 4 mi op 175 graden.

Serveertip

Erg lekker als lunch gerecht, bij en buffet of bij het avondeten met een lekkere salade erbij, een glaasje wijn kan ook nog.

Bron

Tijdschrift Brabants Asperge genootschap



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van demeeren
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Trots zijn we op de nominatie voor de `Website van het jaar 2018`. Help ons winnen, onder de stemmers worden 5 kookboekenpakket t.w.v. € 100,-- verloot.… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top