Nasi koening met tjotjo ajam

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Nasi koening met tjotjo ajam

    Nasi koening met tjotjo ajam

    Nasi koening met tjotjo ajam

Dit gerecht is lekker pittig. Gebruik voor een mildere versie de helft van de hoeveelheid sambal of voeg nog een blik kokosmelk toe.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
2 stengels sereh (citroengras)
5 eetlepels olie
1 kilo kipkarbonades
1 potje sambal oelek (200 g)
150 g suiker
2 blikken kokosmelk (à 400 g)
zout
2 theelepels koenjit
2 laurierblaadjes
2 kruidnagels
400 g pandanrijst
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Serehstengels schoonmaken en halveren. In braadpan olie verhitten en kipkarbonades rondom bruin bakken. Op bord scheppen. In bakvet sambal met 1 serehstengel ca. 2 minuten zachtjes fruiten. Suiker erdoor roeren en laten smelten. 1 blik kokosmelk en ca. 1 dl water erdoor roeren. Blijven roeren tot mooie saus ontstaat. Kipkarbonades in saus leggen en naar smaak zout toevoegen. Kip onafgedekt in ca. 40 minuten zachtjes gaar smoren en saus dikker laten worden. In pan andere blik kokosmelk met 2 dl water, koenjit, andere serehstengel, laurierblaadjes, kruidnagels en zout aan de kook brengen, goed roeren. Rijst erdoor roeren en in ca. 15 minuten zachtjes gaar koken. Afgedekt nog ca. 10 minuten laten staan. Rijst op vier borden scheppen. Tjotjo ajam ernaast scheppen.

Bron

Allerhande

Serveertip

Serveren met seroendeng, komkommer en omeletreepjes.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Joyce1956 avatar

Doorsturen

Home Recepten