Gele mango curry
- Indiaas, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 18-06-2015
Dit is mijn variant van mango curry, een mix van verschillende recepten voor mango curry die ik ben tegengekomen. Deze curry is heel goed geschikt voor mensen die niet van hele pittige curry's houden. Het is een milde curry, de zoete mango is een goede tegenhanger van de mild pittige gele currypasta en zorgt zo voor een mooie balans in het gerecht.
Ingrediënten 5 personen
5 kipfilets (ongeveer 900 gram)3 rijpe mango's
1 blikje of flesje kokosmelk
1 bosje lente of bosui
ongeveer 3 centimeter verse gember
1 teentje knoflook
2,5 el gele curry pasta (bv. van Blue Elephant, verkrijgbaar bij AH)
1 (kippen)bouillonblokje of 100 mL kippenbouillon
2 el zoete sojasaus/katjap manis
1 tl suiker
Een beetje olijfolie of andere plantaardige olie
400 gram rijst
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 772,63 kcal |
Koolhydraten | 95,93 g |
Eiwitten | 50,92 g |
Vetten | 19,56 g |
Benodigdheden
Wok, staafmixer, grote panBereidingswijze
Stap 1: Snijden & schillen
Snij de kipfilets in blokjes. Schil de mango's en snij ook deze in blokjes. Snij de bosui in ringen en snij het teentje knoflook heel fijn. Schil het stukje gember en rasp het met een fijne rasp.
Stap 2: wokken
Verwarm wat olie in de wok. Zodra de olie goed heet is voeg je de gemberrasp, fijngesneden knoflook en ongeveer 2,5 eetlepel van de gele pasta toe (Hou je van een goed pittige curry? Dan kan je gerust 3,5 el currypasta toevoegen. Wil je liever geen pittige curry? Dan kan je het ook bij 2 el of zelfs 1 el laten). Laat dit even goed warm worden en wok dit tot er een lekkere geur van de currypasta af komt.
Voeg dan de kipfiletblokjes toe en meng dit goed met het currymengsel, zodat alle blokjes kip bedekt zijn met de currypasta. Zet de kip op middelhoog vuur en bak, onder af en toe omscheppen, de blokjes kip (bijna) gaar.
Stap 3: mango-mengsel
Warm de kippenbouillon op in een pannetje of breng 500 mL water aan de kook en los het bouillonblokje hierin op. Breng water in een grote pan aan de kook voor de rijst. Doe 2/3 van de mangoblokjes in een hoge kom of in een grote maatbeker en voeg de gehele inhoud van het flesje kokosmelk hieraan toe. Gebruik de staafmixer om hier een glad mengsel van te maken. Kook de rijst.
Stap 4
Blus de kipfiletblokjes af met 100 mL kippenbouillon. Roer de kip hier even goed doorheen en voeg vervolgens het mangomengsel toe. Roer ook dit weer goed door elkaar zodat het een mooie, egale saus wordt. Vind je de saus te dik? Voeg dan nog wat extra kippenbouillon toe. Laat dit vervolgens nog even 5 tot 10 minuten doorsudderen. Voeg de laatste paar minuten de bosui en de overgebleven blokjes mango toe. Proef de saus, afhankelijk van hoeveel currypasta je hebt gebruikt en hoe zoet je mango's zijn kan je nog een eetlepel suiker aan de saus toevoegen. Suiker zal de pittige smaak opheffen, dus als je de saus te pittig vindt, kan dit helpen om de saus meer in balans te krijgen.
Serveertip
Lekker met naanbrood of schijfjes komkommer erbij.
Laatste reacties
@myrthethe19, waar heb je de 2 eetlepels sojasaus gelaten?