Pieter's visbobotie

  • Afrikaans, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 18-06-2015
  • Pieter's visbobotie

    Pieter's visbobotie

    Pieter's visbobotie

Tongstrelend visgerecht, door Pieter bedacht en samengesteld uit meerdere bobotierecepten. Wel bewerkelijk. Zeer geschikt voor kookliefhebbers die geen haast hebben en die een uitgebreide voorraad kruiden en specerijen in huis hebben en de nodige 'kooklef'.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1:
* 2 sneetjes oud wit brood
* 150 ml melk
* 1 ei
* 4 el gehakte amandelen

2.
* 50 gram Chileense rozijnen (geweekt)
* 50 gram gedroogde abrikozen (geweekt en in reepjes gesneden)
* twee el mangochutney
* 2 el abrikozenjam en/of 1 el marmelade en/ of 1 el lemoncurd
* 2 el tomatenpuree
* 1 desertlepel Worcestersauce
* sap en zest van een halve citroen

3.
* 1 stuk gemberwortel van 3 cm
* 1 teen knoflook
* 2 witte uien
* 1 rode peper
* 1 el kerriepoeder
* 1 tl paprikapoeder
* 1 tl cayennepeper
* 1 tl kurkuma
* zout en peper naar smaak
* boter, ghee of zonnebloemolie

4.
* 6 a 8 ons witvisfilet
* djeruk purut (toko)
* 125 ml melk
* 2 eieren
* peper en zout naar smaak
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1.
Snijd het brood fijn, voeg 1 ei, de gehakte amandelen en de melk toe. Kluts door elkaar en zet weg.

2.
Meng alle onder 2. genoemde ingedriënten tot een homogeen mengsel.

3.
Zet fijngehakte gemberwortel, rode peper, knoflook en specerijen even aan in boter of olie naar keuze, voeg de fijngesneden uien toe en fruit gedurende 5 minuten.

4.
Meng 1, 2 en 3 en schep te helft in een ingevette ovenschaal.
Leg de visfilets erin en bedek ze met de limoneblaadjes (djreruk purut) en schep de andere helft van het mengsel over de vis.
Kluts de melk met de eieren en peper en zout.
Giet dit uit over het mengsel in de schaal.
Dek af met aluminiumfolie.
Zet de schaal 30 minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven.
Verwijder de folie en zet onder de grill totdat er een mooi korstje op zit.

Serveertip

Serveren met witte rijst en een vruchtensalade.

Suggesties voor verbetering zijn van harte welkom!

Laatste reacties

alidada avatar
alidada 19-06-2015

Sorry.. vraagje! Ik ken alle ingredienten maar WAT ZIJN Chileense rozijnen? Zijn ze specifiek nodig voor de smaak? Zo ja, waar zijn ze te koop?

alidada avatar
alidada 19-06-2015

Wat een interessant recept. Ik neem het vast mee dank je wel. Groetjes, Louise

zizypha avatar
zizypha 19-06-2015

Dat proberen we op niet zo hete dagen in de "winter"

deonart avatar
deonart 18-06-2015

lijk me de proberen waard bedankt

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten