1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Afrikaanse keuken
  5. Pieter's visbobotie

Pieter's visbobotie

  • Afrikaans, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 18-06-2015

Ingrediënten 4 personen


1:
* 2 sneetjes oud wit brood
* 150 ml melk
* 1 ei
* 4 el gehakte amandelen

2.
* 50 gram Chileense rozijnen (geweekt)
* 50 gram gedroogde abrikozen (geweekt en in reepjes gesneden)
* twee el mangochutney
* 2 el abrikozenjam en/of 1 el marmelade en/ of 1 el lemoncurd
* 2 el tomatenpuree
* 1 desertlepel Worcestersauce
* sap en zest van een halve citroen

3.
* 1 stuk gemberwortel van 3 cm
* 1 teen knoflook
* 2 witte uien
* 1 rode peper
* 1 el kerriepoeder
* 1 tl paprikapoeder
* 1 tl cayennepeper
* 1 tl kurkuma
* zout en peper naar smaak
* boter, ghee of zonnebloemolie

4.
* 6 a 8 ons witvisfilet
* djeruk purut (toko)
* 125 ml melk
* 2 eieren
* peper en zout naar smaak


Visbobotie, zoetzure viscurry uit Zuid-Afrika

Pieter's visbobotie die je écht moet proberen.

Pieter's visbobotie die je écht moet proberen.

Tongstrelend visgerecht, door Pieter bedacht en samengesteld uit meerdere bobotierecepten. Wel bewerkelijk. Zeer geschikt voor kookliefhebbers die geen haast hebben en die een uitgebreide voorraad kruiden en specerijen in huis hebben en de nodige 'kooklef'.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1.
Snijd het brood fijn, voeg 1 ei, de gehakte amandelen en de melk toe. Kluts door elkaar en zet weg.

2.
Meng alle onder 2. genoemde ingedriënten tot een homogeen mengsel.

3.
Zet fijngehakte gemberwortel, rode peper, knoflook en specerijen even aan in boter of olie naar keuze, voeg de fijngesneden uien toe en fruit gedurende 5 minuten.

4.
Meng 1, 2 en 3 en schep te helft in een ingevette ovenschaal.
Leg de visfilets erin en bedek ze met de limoneblaadjes (djreruk purut) en schep de andere helft van het mengsel over de vis.
Kluts de melk met de eieren en peper en zout.
Giet dit uit over het mengsel in de schaal.
Dek af met aluminiumfolie.
Zet de schaal 30 minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven.
Verwijder de folie en zet onder de grill totdat er een mooi korstje op zit.

Serveertip

Serveren met witte rijst en een vruchtensalade.

Suggesties voor verbetering zijn van harte welkom!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van menge161


Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van menge161
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top