Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Portugese keuken
  5. Kip met Piri Piri olie

Kip met Piri Piri olie

Door: mobiel_1434649733

  • Portugees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 18-06-2015

Ingrediënten 1 personen


1 liter olijfolie of zonnebloemolie
100 gram bacon in snippers of klein gesneden spekblokjes
5 rode pepers
8 knoflook tenen geplet
1 grote (rode) ui gesnipperd
1 citroen (sap)
1 tl chilipoeder
2 el smoked chipotle/jalapeno peper flakes
2 el smoked paprika
1 el piri piri kruiden
1 el Tabasco chipotle (smoked)
1 el Sriracha Hot Chilli Sauce (optioneel)
1 tl triple hot sambal (of een andere super hete sambal)
2 tl (zee) zout


Kip met Piri Piri olie
Kip met Piri Piri olie

Ben je gek van pittig en BBQ'en? Dan is dit recept perfect voor je!
Het is ook zeer goed te doen in een grillpan.

Let op HOT!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Piri piri olie.
Neem een klein (steel)pannetje en doe alle ingrediënten bij elkaar. Om de olie die pittige kruidige smaak te geven wordt het pannetje op het gasfornuis verhit.
Doe dit 10 minuten op hoog vuur.
Nadat de piri piri olie is afgekoeld is het meteen bruikbaar.

Kip piri piri
In dit recept wordt gebruik gemaakt van een grillpan. Nog lekkerder is om het op de BBQ te bereiden.
Neem de kip, in dit geval bouten, en prik met een scherp mes de kip helemaal lek dwars door het vlees heen. Hoe kapotter hoe beter. Doe de bouten in de grillpan. De sappen uit de kip zullen eruit lopen waarna normaliter de kip droog zal worden. Schep regelmatig het vocht uit de grillpan. Als de kip tegen het gaar aan zit wordt de kip met de piri piri olie heel voorzichtig bedruipt. De kip zal de piri piri olie opnemen. Nu begrijpt u dat hoe meer gaten of sneeën in de kip zit hoe lekkerder de kip wordt.
Grill tot helemaal gaar is en de buitenkant krokant is.
Schep op bord en bedruip voor de laatste keer met de olie.

Serveertip

Wees voorzichtig met het bedruipen van de kip met de piri piri olie. Je hebt goud in handen! Verspillen is dood zonde.
Dit recept is redelijk heftig. Wil je het iets minder pittig? Doe dan wat minder smoked chili flakes erin. Dit is heftig spul wat je echt merkt.
De olie is lang houdbaar in de koelkast dus maak meteen meerdere batches!



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mobiel_1434649733
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top