Fluweelzachte soep van kropsla en heel veel groene kruiden

  • Internationaal, Soep
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 18-06-2015
  • Fluweelzachte soep van kropsla en heel veel groene kruiden

    Fluweelzachte soep van kropsla en heel veel groene kruiden

    Fluweelzachte soep van kropsla en heel veel groene kruiden

Op de markt 2 veel te grote kroppen sla gekocht. Ze zagen er ook zo lekker uit. Nog maar net uit de tuin. Als je maar met z'n tweetjes bent doe je wel erg lang met de sla.
Omdat we logees kregen ben ik op zoek gegaan naar een lekkere slasoep. De soep die me lekker leek kwam ik tegen in het blad Essen&Trinken van mei 2014.
Zelf het een en ander aan toegevoegd en wat aangepast (zoals altijd) en zo ontstond deze verrukkelijke soep.
Wij en ook onze gasten hebben ervan gesmuld.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 sjalotjes (gepeld en gesnipperd)
1 teentje knoflook (gepeld en gesnipperd)
2 aardappels (kruimig kokend, samen plm. 100 gram) (geschild, gewassen in kleine blokjes gesneden)
15 gram boter
1/8 liter droge witte wijn (klein wijnglas)
1/2 liter groentenbouillon (van een blokje) of groentenfond
1 flinke krop sla (wassen,drogen en in grove stukken gesneden, ook buitenste bladeren )
Hou evt. wat achter om te garneren
100 ml slagroom
1 klein pakje (75 gr) roomkaas met kruiden en knoflook (bijv. boursin, paturain of ander merk)
zout, witte peper, beetje nootmuskaat
2 theelepels honing of suiker
2 theelepels citroensap
3 eetlepels gehakte peterselie
3 eetlepels gehakte bieslook
(van beide kruidensoorten evt. iets bewaren om te garneren)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
staafmixer
pan

Bereidingswijze

Verhit de boter in de pan.
Bak hierin de sjalotsnippers, knoflook en blokjes aardappel op niet te hoge warmtebron al roerend even aan. (2 minuten).
Afblussen met de witte wijn. Bouillon of fond toevoegen. Met deksel op de pand plm. 15 minuten garen.
Ondertussen de sla wassen, snijden en drogen en zodra de aardappelen gaar zijn, de roomkaas met kruiden en de sla hieraan toevoegen en met de staafmixer de soep heel fijn pureren.
Soep op smaak maken met peper, zout, nootmuskaat en citroensap.
Vlak voor het opdienen de gehakte peterselie en bieslook door de soep roeren.


Bron

Beetje van mezelf en beetje van Essen&Trinken

Serveertip

Lekker met geroosterd stokbrood met pesto of rauwe ham.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Fragarias avatar
Fragarias 30-06-2015

Hallo Petra, lijkt me een lekkere soep,ik woon in Australia en bij ons is het nu winter,dus geen trek in sla soep maar wanneer de zomer komt vanaf mid December dan zal ik dit recept uit porberen,lijkt me fris en verkoelend,Bedankt,sta ingeschreven als" Fragaria" werkelijke naam is Evelijn.

lieredomdrij avatar
lieredomdrij 20-06-2015

okay, staat nu in de soepafdeling, dank je , Roger

ggiea avatar
ggiea 18-06-2015

Lijkt me lekker Petra, ik heb het in mijn kookboek gezet, wij zijn dol op soep.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten