1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Soep
  5. Fluweelzachte soep van kropsla en heel veel groene kruiden

Fluweelzachte soep van kropsla en heel veel groene kruiden

Door: pwiggers

  • Internationaal, Soep
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 18-06-2015

Ingrediënten 4 personen


2 sjalotjes (gepeld en gesnipperd)
1 teentje knoflook (gepeld en gesnipperd)
2 aardappels (kruimig kokend, samen plm. 100 gram) (geschild, gewassen in kleine blokjes gesneden)
15 gram boter
1/8 liter droge witte wijn (klein wijnglas)
1/2 liter groentenbouillon (van een blokje) of groentenfond
1 flinke krop sla (wassen,drogen en in grove stukken gesneden, ook buitenste bladeren )
Hou evt. wat achter om te garneren
100 ml slagroom
1 klein pakje (75 gr) roomkaas met kruiden en knoflook (bijv. boursin, paturain of ander merk)
zout, witte peper, beetje nootmuskaat
2 theelepels honing of suiker
2 theelepels citroensap
3 eetlepels gehakte peterselie
3 eetlepels gehakte bieslook
(van beide kruidensoorten evt. iets bewaren om te garneren)


Verder heb je nodig


Staafmixer
pan

Fluweelzachte soep van kropsla en veel groene kruiden

Een heerlijke romige soep, echt een voorjaars- of zomersoep

Een heerlijke romige soep, echt een voorjaars- of zomersoep

Op de markt 2 veel te grote kroppen sla gekocht. Ze zagen er ook zo lekker uit. Nog maar net uit de tuin. Als je maar met z'n tweetjes bent doe je wel erg lang met de sla.
Omdat we logees kregen ben ik op zoek gegaan naar een lekkere slasoep. De soep die me lekker leek kwam ik tegen in het blad Essen&Trinken van mei 2014.
Zelf het een en ander aan toegevoegd en wat aangepast (zoals altijd) en zo ontstond deze verrukkelijke soep.
Wij en ook onze gasten hebben ervan gesmuld.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit de boter in de pan.
Bak hierin de sjalotsnippers, knoflook en blokjes aardappel op niet te hoge warmtebron al roerend even aan. (2 minuten).
Afblussen met de witte wijn. Bouillon of fond toevoegen. Met deksel op de pand plm. 15 minuten garen.
Ondertussen de sla wassen, snijden en drogen en zodra de aardappelen gaar zijn, de roomkaas met kruiden en de sla hieraan toevoegen en met de staafmixer de soep heel fijn pureren.
Soep op smaak maken met peper, zout, nootmuskaat en citroensap.
Vlak voor het opdienen de gehakte peterselie en bieslook door de soep roeren.


Serveertip

Lekker met geroosterd stokbrood met pesto of rauwe ham.

Bron

Beetje van mezelf en beetje van Essen&Trinken



Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top