Mangocreme met aardbeien - een verrukkelijk nagerecht

  • Internationaal, Nagerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 18-06-2015
  • Mangocreme met aardbeien - een verrukkelijk nagerecht

    Mangocreme met aardbeien - een verrukkelijk nagerecht

    Mangocreme met aardbeien - een verrukkelijk nagerecht

  • Mangocreme met aardbeien - een verrukkelijk nagerecht

    Mangocreme met aardbeien - een verrukkelijk nagerecht

    Mangocreme met aardbeien - een verrukkelijk nagerecht

  • Mangocreme met aardbeien - een verrukkelijk nagerecht

    Mangocreme met aardbeien - een verrukkelijk nagerecht

    Mangocreme met aardbeien - een verrukkelijk nagerecht

Dit nagerecht is heel goed voor te bereiden. Kan een paar uur voordat je gaat eten.
Gemakkelijk als je gasten krijgt.
Ik heb dit nagerecht gemaakt voor vrienden.
De combinatie van mango met aardbeien is verrukkelijk.
Eerst heb ik het gemaakt volgens een recept, maar dat beviel me niet echt. Te ingewikkeld en toch niet de smaak die ik wilde. Daarna zelf aan het experimenteren gegaan.
Het geheel veel eenvoudiger gemaakt en het smaakt veel lekkerder.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 gram aardbeien
20 gram poedersuiker
2 eetlepels citroensap (of nog lekkerder aarbeienlikeur of sinaasappellikeur)
1 rijpe mango
150 gram mascarpone of roomkaas naturel (= net zo lekker en veel goedkoper)
mespunt zout
20 gram pure chocolade (geraspt of in hele kleine stukjes gesneden)
citroenmelisse of mintblaadjes om te garneren
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
staafmixer
pannetje
dessertglazen of ijscoupes

Bereidingswijze

Was de aardbeien, verwijder het kroontje en snij de aardbeien in stukjes. (Bewaar 4 aardbeien om te garneren).
Doe de helft van de stukjes aardbeien in een pannetje, samen met het citroensap (of likeur) en de poedersuiker.
Breng dit aan de kook en laat dit plm. 5 minuten inkoken. Met de staafmixer pureren en af laten koelen.
Als dit afgekoeld is kun je de rest van de aardbeienstukjes erdoor roeren.Roer er een mespuntje zout door dat verhoogt de smaak. Proef of je de aardbeien nog zoeter wilt.

Schil de mango. Snij in stukjes.
Pureer de mangostukjes samen met de mascarpone of de roomkaas met de staafmixer.
Roer het grootste deel van de chocoladestukjes door de mangopuree.

Doe nu de mangocreme in een glas. Hou een beetje aan de zijkant.
Daarna de aardbeiensaus.
Garneer met at geraspte chocolade, een aardbei en een mintblaadje of citroenmelisse.

Serveertip

Leuk en lekker met een glaasje passende likeur ernaast.

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 09-05-2016

Bedankt voor het compliment poebeerr. Ik weet het oorspronkelijke recept ook niet meer, maar dit is echt heel lekker. Groet, Petra

poebeerr avatar
poebeerr 04-05-2016

Ik weet niet hoe het oorspronkelijke recept eruitzag, maar dit lijkt me niet al te moeilijk om te maken. Heb je goed gedaan, dat experimenteren, dankjewel.

Anne1955 avatar
Anne1955 27-07-2015

Dank je wel! Is ongetwijfeld super.

Lammy1954 avatar
Lammy1954 26-07-2015

Wat een heerlijk nagerecht is dit! Vanavond gegeten en iedereen vond het heerlijk. Groetjes Lammy

maryh avatar
maryh 30-06-2015

Mee genomen Petra. Lijkt mij heerlijk

will_s avatar
will_s 19-06-2015

Heerlijk Petra ! Dank je wel. Groetjes Willeke

ggiea avatar
ggiea 18-06-2015

Meegenomen, lijkt me verrukkelijk

kuchina_antiano avatar
kuchina_antiano 18-06-2015

Niet eerst schillen die mango! Doe maar zo gaat veel gemakkelijker. http://www.smulweb.nl/blog/kuchina_antiano/10026/een-mango-snij-je-zo Groeten C

bep-s avatar
bep-s 18-06-2015

Ineke Vlaskamp en geen Bep-s!

bep-s avatar
bep-s 18-06-2015

Heerlijk,heb het meegenomen.Dank je wel!gr Ineke

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten