Kippendij met pancetta champignons balsamico en honing uit de oven
- Italiaans, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 17-06-2015
Kipdijfilet is vele malen lekkerder en sappiger dan kipfilet.
Vooral in dit recept raad ik je aan kipdijfilet te nemen.
Door de balsamico en honing krijgt de kip een super lekkere smaak.
Onze gasten (en wij ook) vonden dit verrukkelijk.
Ingrediënten 4 personen
Plm. 8 kipdijfiletspeper, zout
100 gram Pancetta (=Italiaanse luchtgedroogde spek) of gewone plakjes ontbijtspek in reepjes gesneden
4 flinke tenen knoflook (gepeld en in plakjes gesneden)
3 eetlepels olie
2 laurierblaadjes
1 takje rozemarijn of wat gedroogde rozemarijn
2 eetlepels vloeibare honing
4 eetlepels balsamico-azijn (donkere)
250 gram champignons (schoongemaakt en in vieren gesneden)
grof gemalen zwarte peper
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 502,42 kcal |
Koolhydraten | 10,96 g |
Eiwitten | 38,93 g |
Vetten | 33,20 g |
Benodigdheden
Braadpan of koekenpan met dekseleetlepel of kwastje
Bereidingswijze
Oven voorverwarmen op 150 graden.
Olie verhitten in de pan. Hierin de reepjes pancetta of ontbijtspek glazig bakken.
Knoflook, laurierblaadjes en rozemarijn even meebakken en dan alles uit de pan halen en opzij zetten.
Kippendijfilet kruiden met peper en zout en in de rest van de olie rondom aanbraden.
Laurier, rozemarijn en spek weer toevoegen.
Honing licht verwarmen en met 3 eetlepels balsamico-azijn vermengen.
Met behulp van een eetlepel of een kwastje de kippendijfilet insmeren.
Kippendijfilet met deksel op de pan in het midden van de voorverwarmde oven plm. 45 - 60 minuten zachtjes smoren.
Regelmatig insmeren met het honing-balsamico-mengsel en af en toe keren.
Af en toe een klein scheutje water toevoegen.
Mocht teveel vocht ontstaan dan de deksel half op de pan leggen.
Na plm. 30 minuten oventijd de in vieren gesneden champignons toevoegen aan de kip.
Strooi aan het einde nog wat vers gemalen zwarte peper en wat zeezout over de kip en de champignons,
Verwijder de laurierblaadjes en het takje rozemarijn.
Bron
Aangepast recept uit het Duitse tijdschrift Essen und Trinken
Serveertip
Lekker met aardappeltjes uit de oven of een romige aardappelpuree.
Een salade is hier heerlijk bij.
Laatste reacties
Is heerlijk Laura, bedankt voor je reactie. Groet, Petra
Het water loopt me haast door de mond. Ook meegenomen, bedankt maar weer!
Hartstikke leuk om te horen Cecile. Blij dat iedereen het zo lekker vond. Heerlijk zo'n kleindochter. Geniet er maar van. Fijn weekend en lieve groet, Petra
Heerlijk Petra! Mijn dochter met haar vriend en dochtertje kwamen eten en vonden het ook lekker. Ze wilden het recept hebben. Ons kleindochtertje wilde niets anders eten dan kip. Ik had er risotto bij gemaakt, dat vond ze maar niks. Och het is vakantie en ze is net 2 jaar. Moet kunnen toch.Lieve groet Cecile
Dido bedankt voor je reactie en het meenemen van mijn recept. Fijn weekend. Groet, Petra
Nensi, je kunt dit gerecht prima tevoren maken en later opwarmen op een lage warmtebron. Net zo lekker!
Deze neem ik van je mee. Ben gek op kip en op paddestoelen. Groetjes, Dido
Lijkt me een heerlijk recept weer Petra, wat denk jij kan ik dit ook van te voren bereiden en 's avonds opwarmen of gaat er dan iets mis met de smaken?
Zonder smoren in de pan gaat mij ook prima af. gewoon niet zo lang garen in de oven. Zoek alleen nog wat groentes erbij. Iemand tips?
Heel hartelijk dank Petra, we hebben ervan gesmuld! Ik heb de champignons vervangen door oesterzwammen, dat leek me nóg lekkerder. Aan Badabing_NL en anderen: Jumbo en AH hebben kipdijfilet; je mist iets met gewone kip of kipfilet.