Kippendij met pancetta champignons balsamico en honing uit de oven

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 17-06-2015
  • Kippendij met pancetta champignons balsamico en honing uit de oven

    Kippendij met pancetta champignons balsamico en honing uit de oven

    Kippendij met pancetta champignons balsamico en honing uit de oven

  • Kippendij met pancetta champignons balsamico en honing uit de oven

    Kippendij met pancetta champignons balsamico en honing uit de oven

    Kippendij met pancetta champignons balsamico en honing uit de oven

Kipdijfilet is vele malen lekkerder en sappiger dan kipfilet.
Vooral in dit recept raad ik je aan kipdijfilet te nemen.
Door de balsamico en honing krijgt de kip een super lekkere smaak.
Onze gasten (en wij ook) vonden dit verrukkelijk.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Plm. 8 kipdijfilets
peper, zout
100 gram Pancetta (=Italiaanse luchtgedroogde spek) of gewone plakjes ontbijtspek in reepjes gesneden
4 flinke tenen knoflook (gepeld en in plakjes gesneden)
3 eetlepels olie
2 laurierblaadjes
1 takje rozemarijn of wat gedroogde rozemarijn
2 eetlepels vloeibare honing
4 eetlepels balsamico-azijn (donkere)
250 gram champignons (schoongemaakt en in vieren gesneden)
grof gemalen zwarte peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Braadpan of koekenpan met deksel
eetlepel of kwastje

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 150 graden.
Olie verhitten in de pan. Hierin de reepjes pancetta of ontbijtspek glazig bakken.
Knoflook, laurierblaadjes en rozemarijn even meebakken en dan alles uit de pan halen en opzij zetten.

Kippendijfilet kruiden met peper en zout en in de rest van de olie rondom aanbraden.
Laurier, rozemarijn en spek weer toevoegen.
Honing licht verwarmen en met 3 eetlepels balsamico-azijn vermengen.
Met behulp van een eetlepel of een kwastje de kippendijfilet insmeren.
Kippendijfilet met deksel op de pan in het midden van de voorverwarmde oven plm. 45 - 60 minuten zachtjes smoren.

Regelmatig insmeren met het honing-balsamico-mengsel en af en toe keren.
Af en toe een klein scheutje water toevoegen.
Mocht teveel vocht ontstaan dan de deksel half op de pan leggen.
Na plm. 30 minuten oventijd de in vieren gesneden champignons toevoegen aan de kip.
Strooi aan het einde nog wat vers gemalen zwarte peper en wat zeezout over de kip en de champignons,
Verwijder de laurierblaadjes en het takje rozemarijn.

Bron

Aangepast recept uit het Duitse tijdschrift Essen und Trinken

Serveertip

Lekker met aardappeltjes uit de oven of een romige aardappelpuree.
Een salade is hier heerlijk bij.

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 22-07-2017

Is heerlijk Laura, bedankt voor je reactie. Groet, Petra

ArualB avatar
ArualB 21-07-2017

Het water loopt me haast door de mond. Ook meegenomen, bedankt maar weer!

pwiggers avatar
pwiggers 06-07-2017

Hartstikke leuk om te horen Cecile. Blij dat iedereen het zo lekker vond. Heerlijk zo'n kleindochter. Geniet er maar van. Fijn weekend en lieve groet, Petra

Cecileg avatar
Cecileg 05-07-2017

Heerlijk Petra! Mijn dochter met haar vriend en dochtertje kwamen eten en vonden het ook lekker. Ze wilden het recept hebben. Ons kleindochtertje wilde niets anders eten dan kip. Ik had er risotto bij gemaakt, dat vond ze maar niks. Och het is vakantie en ze is net 2 jaar. Moet kunnen toch.Lieve groet Cecile

pwiggers avatar
pwiggers 31-03-2017

Dido bedankt voor je reactie en het meenemen van mijn recept. Fijn weekend. Groet, Petra

pwiggers avatar
pwiggers 31-03-2017

Nensi, je kunt dit gerecht prima tevoren maken en later opwarmen op een lage warmtebron. Net zo lekker!

didoroelofsen867 avatar
didoroelofsen867 31-03-2017

Deze neem ik van je mee. Ben gek op kip en op paddestoelen. Groetjes, Dido

Nensl avatar
Nensl 30-03-2017

Lijkt me een heerlijk recept weer Petra, wat denk jij kan ik dit ook van te voren bereiden en 's avonds opwarmen of gaat er dan iets mis met de smaken?

Badabing_NL avatar
Badabing_NL 30-11-2015

Zonder smoren in de pan gaat mij ook prima af. gewoon niet zo lang garen in de oven. Zoek alleen nog wat groentes erbij. Iemand tips?

AageeveeNee avatar
AageeveeNee 19-07-2015

Heel hartelijk dank Petra, we hebben ervan gesmuld! Ik heb de champignons vervangen door oesterzwammen, dat leek me nóg lekkerder. Aan Badabing_NL en anderen: Jumbo en AH hebben kipdijfilet; je mist iets met gewone kip of kipfilet.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten