Heerlijke romige koolrabisoep met groene peper

  • Duits, Soep
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 17-06-2015
  • Heerlijke romige koolrabisoep met groene peper

    Heerlijke romige koolrabisoep met groene peper

    Heerlijke romige koolrabisoep met groene peper

  • Heerlijke romige koolrabisoep met groene peper

    Heerlijke romige koolrabisoep met groene peper

    Heerlijke romige koolrabisoep met groene peper

  • Heerlijke romige koolrabisoep met groene peper

    Heerlijke romige koolrabisoep met groene peper

    Heerlijke romige koolrabisoep met groene peper

Koolrabi wordt in Duitsland heel veel gegeten.
Koolrabi kun je vergelijken met de smaak van een stengel van bloemkool.
Koolrabi kun je zowel rauw als gekookt eten. In Duitsland vaak in kleine blokjes gecombineerd met erwtjes en worteltjes, of in reepjes met een sausje.
Ik ga voor de koolrabisoep.
Ik heb al eerder koolrabisoep gemaakt. Zie mijn recepten:
Heerlijke-romige-koolrabisoep en
Romige-koolrabisoep-met-broccoliroosjes
Maar wilde deze keer eens iets anders proberen.
Ik stuitte op een recept op internet van koolrabi met groene Spaanse peper.
Natuurlijk het recept behoorlijk aan eigen smaak aangepast.
Heeeerrrrrlijk....! Een aanrader

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 koolrabi's (zie foto), geschild en in blokjes gesneden
1 groene Spaanse peper, gewassen, zaadlijsten en pitjes verwijderd
3 flinke sjalotjes, gepeld en gesnipperd
20 gram boter
peper, zout
1 theelepel suiker
1/2 liter groentebouillon (van tablet) of iets meer afhankelijk van de grootte van d koolrabi's
100 ml slagroom
2 theelepels citroensap
3 eetlepels fijn gehakte bieslook
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
pan
staafmixer

Bereidingswijze

Verhit de boter in de pan.
Bak hierin de sjalotsnippers en de Spaanse peper plm. 3 minuten. Regelmatig roeren.
Voeg de blokjes koolrabi toe en bak 3 minuten omscheppend mee.
Voeg zoveel groentebouillon toe dat de koolrabi net onder staat.
Breng de soep aan de kook en laat plm. 20 minuten zachtjes koken.
Voeg de slagroom toe en pureer de soep met de staafmixer.
Maak de soep op smaak met citroensap, peper, zout en een theelepeltje suiker.
Garneer de soep met de gehakte bieslook.

Bron

aangepast recept van internet

Serveertip

In plaats van gehakte bieslook is citroenmelisse als garnering ook een heel goed idee.
Peterselie kan ook.

Laatste reacties

hildameisters avatar
hildameisters 25-08-2015

Ik heb deze soep vandaag gemaakt, hij was inderdaad heel lekker. Ik had er uitgebakken spekjes bij gedaan. Ik zal hem zeker nog vaker maken. gr. Hilda

pwiggers avatar
pwiggers 18-06-2015

Het is een heerlijke soep Erwin. Weer eens iets anders. Succes ermee en smulgroetjes terug van Petra

Delarosa avatar
Delarosa 17-06-2015

Lijkt me heel erg lekker Petra, ik neem deze mee! Dank je wel hiervoor en vriendelijke Smulgroetjes, Erwin

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten