Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Amerikaanse keuken
  4. Vijf verse houdbare super barbecue sausjes

Vijf verse houdbare super barbecue sausjes

Door: Fressnapf

  • Amerikaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 17-06-2015

Ingrediënten 4 personen


Zie bij bereidingswijze.


Verder heb je nodig


RVS schaaltjes, steelpan, garde.


Bij de Barbecue mogen geen sausjes ontbreken. Hier heb ik vijf hemelse barbecue sauzen die snel klaar zijn, houdbaar zijn en heerlijk smaken. Veel beter, lekkerder en goedkoper dan uit zo'n fles van Calvé, huismerk of andere merken die in de supers te krijgen zijn. In de loop der jaren gevonden, doorontwikkeld, vaak gemaakt en geproefd. Stuk voor stuk verse topsausjes en je barbecue wordt deze en volgende zomers een waar feest.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Klassieke barbecue saus

De echte klassieker, makkelijk te maken en binnen 10 minuten klaar. Doet het prima met worsten, kip en varkensvlees.

6 el ketchup
2 el balsamicoazijn
3 teentjes knoflook
1 el bruine basterdsuiker
1 limoen
½ tl cayennepeper
½ tl paprikapoeder
½ tl tabasco
Snufje vers gemalen zwarte peper
Zeezout

Pers de knoflook en meng met de ketchup, de balsamico en de suiker. Pers de limoen uit en meng er goed doorheen. Voeg als laatste de specerijen toe en meng goed door elkaar. Proef en breng hoog op smaak met peper en zout. Deze klassieke saus is niet vet.

Echte Amerikaanse coca cola barbecue saus

Deze is een echte Amerikaanse die vooral bij kinderen erg geliefd is omdat hij vrij zoet is met wat pit, maar wij lusten hem ook. Klaar binnen 10 minuten.

300 ml echte coca cola regular (géén light of zero!)
150 ml ketchup
125 gr fijngehakte uien
¼ kopje appelazijn
¼ kopje worchestersaus
3 tl chilipoeder
1 tl zeezout
Paar druppels tabasco

Neem een steelpan en doe alles erin en breng aan de kook. Zet het vuur dan laag en laat hem kort inkoken tot de saus indikt. Proef en breng op de juiste smaak met zout en een paar druppels tabasco.

Barbecue saus speciaal voor hamburgers zoals van de USA McDonalds

Ook deze saus is erg geliefd bij kinderen, smaakt voortreffelijk op gegrilde burgers. Voldoende voor 1 tupperware bakje voor 4 personen en binnen 15 minuten klaar.

125 gr mayonaise
2 el tomatenpuree
1 el fijngehakte augurk
1 tl fijngehakte verse chilipeper zonder zaad
1 volle el fijngehakte ui
1 tl witte wijnazijn of appelazijn
2 tl witte basterdsuiker
¾ tl paprikapoeder
Snufje zeezout

Neem een RVS schaaltje en meng alle ingrediënten goed door elkaar tot je een mooie oranjekleurige saus hebt. Proef en breng hoog op smaak met een klein vleugje zout. Doe de saus in een bakje, doe de deksel erop en laat hem een nachtje staan in de koelkast zodat de smaken goed tot hun recht komen. Dit sausje is, mits koel bewaard, lang houdbaar.

Amerikaanse hot smokey barbecue saus

Van deze saus ga je steigeren. Hij doet het geweldig met hete spare ribs of pittige worst, ook prima geschikt als marinade. Gekoeld lang houdbaar en snel klaar.

250 ml ketchup
4 el ongezouten roomboter
6 el worchestersaus
3 el witte wijnazijn
3 el fijngehakte uien
1 el Remia black Jack smokey bbq saus (voor rookaroma) of van D&L
Sap van 1 sinaasappel
100 gr bruine basterdsuiker
1 flinke el witte kristal suiker
1 el Dijon mosterd
¼ tl tabasco
Zeezout

Doe alle ingrediënten in een pan, goed door elkaar roeren en aan de kook brengen. Als het kookt vuur laag en een kwartiertje laten inkoken. Doe de saus dan in een wekfles of pot en dek luchtdicht af. Een lege Grolsch beugelfles (bier) is ook geschikt. Gekoeld lang houdbaar.

Milde gekaramelliseerde Amerikaanse barbecue saus

Met deze saus ben je even bezig, maar dan heb je ook wat. Deze kan je met alles gebruiken, barbecue worst, karbonade, speklappen, gehakt of burgers, kip, kalkoen, spareribs, biefstuk, t-bone steak, lam of ander rood vlees naar keuze. Gekoeld goed houdbaar en ook de kleine smullertjes likken hun vingertjes erbij af. Genoeg voor 250 ml.

150 ml tomatenketchup
¼ kopje bruine basterdsuiker
¼ kopje worchestersaus
2 citroenen, sap
1 grote ui, fijngehakt
3 teentjes knoflook, geperst
2 tl paprikapoeder, zoet, liefst gerookt
1 tl Dijon mosterd
2 tl chilipoeder
Klein scheutje zonnebloemolie (zie beneden)
Zeezout

Hak de uien heel fijn, neem een pan, doe uien erin met worchestersaus en bruine suiker en laat langzaam koken. Voeg dan de rest van de ingrediënten toe en laat een half uur, al roerend, pruttelen en inkoken. Als de saus te dik wordt verdunnen met wat zonnebloemolie. Koel de saus terug in de koelkast tot 7 graden. Afgedekt 3 weken prima houdbaar.

Serveertip

Lekker bij de barbecue, gegrild vlees, feestjes en spareribs uit de oven.

Bron

Door de jaren verzameld, bedacht, vaak gemaakt, aangepast en geproefd.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top