1. Home
  2. Recepten
  3. Fusion keuken
  4. Naanbrood met falafel, auberginespread en rauwkost

Naanbrood met falafel, auberginespread en rauwkost

  • Fusion, Lunch/Brunch
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 16-06-2015

Ingrediënten 4 personen


4 naanbroden
100 gr auberginespread
8 cherrytomaatjes, gehalveerd
8 plakken komkommer, in reepjes gesneden
1 rode puntpaprika, in dunne reepjes gesneden
Waterkers of koriander ter garnering
4 eetlepels tomatensalsa
Goede olijfolie
1 limoen

Ingrediƫnten falafel
440 gr gedroogde kikkererwten
1 ui gesnipperd
1 teen knoflook, geperst
2 eetlepels verse peterselie, gehakt
1 eetlepel verse koriander, gehakt
2 theelepels gemalen komijn
1/2 theelepel bakpoeder
Olie om in te frituren
Goede olijfolie extra virgin



Naanbrood met falafel, auberginespread en rauwkost
Naanbrood met falafel, auberginespread en rauwkost
Naanbrood met falafel, auberginespread en rauwkost
Naanbrood met falafel, auberginespread en rauwkost

Falafel op naanbrood met zelfgemaakte auberginespread

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Week de kikkererwten een hele nacht, of minimaal 4 uur, in 7,5 dl water. Laat ze uitlekken, doe ze in een keukenmachine en maal in 30 seconden fijn. Voeg de ui, knoflook, peterselie, koriander, komijn, bakpoeder, 1 eetlepel water en zout en peper toe. Pureer alles nog 10 seconden tot het mengsel een grove massa vormt. Dek af en laat 30 minuten staan.

Pak een eetlepel en schep daarmee een hoeveelheid van het mengsel uit de bak. Rol er met de handen een balletje van en druk daarbij het overtollige vocht eruit. Frituur de falafel voorzichtig met 5 tegelijk gedurende 3-4 minuten in hete olie van 180 graden Celsius. Schep de balletjes, als ze bruin zijn, met de schuimspaan uit de olie en laat ze goed uitlekken. Serveer met Turks brood, tabouleh en humus.

Bak het naanbrood in de oven gedurende 5 minuten op 180 graden.

Doe het brood op een bord en beleg hem speels met de falafel.
Doe een eetlepel auberginespread aan de zijkant van het broodje en leg bovenop het brood de tomaat, komkommer, puntpaprika en de waterkers.
Voeg nu de tomatensalsa toe en besprenkel het geheel met een kwart limoen en de extra Virgin olijfolie. Voeg naar smaak grove peper en zeezout toe.



Volgen


Reacties (1)



Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top