Salade met spekjes
- Frans, Salade
- 10-20 min.
Toen ik nog in Antwerpen verbleef (in mijn jonge jaren!) aten we deze salade heel vaak. En ook nu nog 20 jaar later staat hij regelmatig op het menu. Vooral bij de BBQ en gourmette. Maar je kan hem ook heerlijk tussendoor eten natuurlijk!
Ingrediënten 4 personen
1 frisee sla, gewassen en in reepjes gesneden;1 paprika (ik neem altijd geel of rood), gewassen, zaadlijsten eruit en in stukjes gesneden.
1 prei, gewassen en in dunne stukjes gesneden.
4 vleestomaten in stukjes gesneden.
1 pakje spekblokjes.
3 eetl. olijfolie
6 eetl. azijn
1 eetl. Franse mosterd
beetje zout (pas op spek is ook zout) en peper
(voor de liefhebber knoflook)
Benodigdheden
Kom, koekenpan en kleine garde
Bereidingswijze
Alle groenten wassen en snijden en in een lekkere grote kom doen. Spekjes ondertussen uitbakken. Niet te zacht en niet te hard. De vinaigrette maken door mosterd te vermengen met de olie en daarna pas azijn erdoor roeren (rustig). Wat zout en peper (en voor de liefhebber de versgeperste knoflook erdoor). Vinaigrette over de sla en vervolgens de spekjes er door husselen. Zelf doe ik het spekvet er niet bij. Mijn moeder doet het wel!
Bron
Van een vriend
Serveertip
Lekker met een gegrilde biefstuk en grof bruin brood.