Salade met spekjes

  • Frans, Salade
  • 10-20 min.

Toen ik nog in Antwerpen verbleef (in mijn jonge jaren!) aten we deze salade heel vaak. En ook nu nog 20 jaar later staat hij regelmatig op het menu. Vooral bij de BBQ en gourmette. Maar je kan hem ook heerlijk tussendoor eten natuurlijk!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 frisee sla, gewassen en in reepjes gesneden;
1 paprika (ik neem altijd geel of rood), gewassen, zaadlijsten eruit en in stukjes gesneden.
1 prei, gewassen en in dunne stukjes gesneden.
4 vleestomaten in stukjes gesneden.
1 pakje spekblokjes.
3 eetl. olijfolie
6 eetl. azijn
1 eetl. Franse mosterd
beetje zout (pas op spek is ook zout) en peper
(voor de liefhebber knoflook)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Kom, koekenpan en kleine garde

Bereidingswijze

Alle groenten wassen en snijden en in een lekkere grote kom doen. Spekjes ondertussen uitbakken. Niet te zacht en niet te hard. De vinaigrette maken door mosterd te vermengen met de olie en daarna pas azijn erdoor roeren (rustig). Wat zout en peper (en voor de liefhebber de versgeperste knoflook erdoor). Vinaigrette over de sla en vervolgens de spekjes er door husselen. Zelf doe ik het spekvet er niet bij. Mijn moeder doet het wel!

Bron

Van een vriend

Serveertip

Lekker met een gegrilde biefstuk en grof bruin brood.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

polleke67 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten