
1 pak lassie bio couscous 275 gram
500 ml kokend water
1 courgette
1 paprika
100 gram groene asperges
1 venkel
400 gram druiven zonder pit
100 gram feta
citroen
sinaasappel
granaatappelsiroop
olijfolie
yoghurt
500 gram kipfilet
2 eetlepels ras el Hanout (jonnie boer, original spices)
1 eetlepel vadouvan
zout
peper
Heerlijk zomers!
Maak een marinade van yoghurt, 2 eetlepels ras el Hanout, 1 eeltepel olie en iets zout. Snijd de kipfilet in reepjes en doe ze bij de marinade, laat minimaal 1 uur marineren in de koelkast.
Doe de couscous bij het kokende water en laat 5 minuten staan. Roer na 5 minuten de couscous door en laat het goed afkoelen.
Haal de zaadlijsten uit de courgette en snijdt het in kleine blokjes.
De paprika, venkel, groene asperges en lente ui in kleine stukjes snijden.
Verwarm iets olie in de pan en bak de courgette aan, doe er daarna de paprika en asperges bij, wanneer het beetgaar is, roer er dan de vadouvan door en bak even mee.
Daarna sap van een halve citroen en halve sinaasappel en zout. Roer de venkel erdoor als het mengsel nog warm is. Laat het afkoelen.
Roer de afgekoelde couscous en groenten door elkaar in een grote schaal. Doe de lente uit en de verkruimelde feta erdoor.
Maak een dressing van yoghurt, sap van de halve citroen en sap van de halve sinaasappel, zout en granaatappelsap.
Roer de dressing door de salade en voeg de druiven er aan toe. Goed proeven!
Verhit een pan en bak de kip op hoog vuur aan tot de kip gaar en droog is.
Serveer de salade op een bord met de kip er over heen.
karin507 20-06-2015
Hallo Erwin, die couscous is natuurlijk veel lekkerder, helaas hebben wij geen Marokkaanse winkel in de buurt.
Delarosa 18-06-2015
Heerlijk Karin, maar ik haal de couscous bij de Marokkaanse groenteboer hier zo, die van Lassie .. Dank je wel hiervoor en vriendelijke Smulgroet, Erwin