Italiaans gevulde kip-of kalkoenrolletjes in paprika-tomatensaus

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 14-06-2015
  • Italiaans gevulde kip-of kalkoenrolletjes in paprika-tomatensaus

    Italiaans gevulde kip-of kalkoenrolletjes in paprika-tomatensaus

    Italiaans gevulde kip-of kalkoenrolletjes in paprika-tomatensaus

  • Italiaans gevulde kip-of kalkoenrolletjes in paprika-tomatensaus

    Italiaans gevulde kip-of kalkoenrolletjes in paprika-tomatensaus

    Italiaans gevulde kip-of kalkoenrolletjes in paprika-tomatensaus

  • Italiaans gevulde kip-of kalkoenrolletjes in paprika-tomatensaus

    Italiaans gevulde kip-of kalkoenrolletjes in paprika-tomatensaus

    Italiaans gevulde kip-of kalkoenrolletjes in paprika-tomatensaus

  • Italiaans gevulde kip-of kalkoenrolletjes in paprika-tomatensaus

    Italiaans gevulde kip-of kalkoenrolletjes in paprika-tomatensaus

    Italiaans gevulde kip-of kalkoenrolletjes in paprika-tomatensaus

Super lekkere gevulde kip- of kalkoenschnitzels gevuld met pesto en gegrilde reepjes paprika in een heerlijke pittige paprika-tomatensaus en gegratineerd met mozzarella.
Gemaakt voor vrienden die het erg lekker vonden.

De rolletjes zijn heel gemakkelijk te maken en goed voor te bereiden.
Ongeveer 30 minuten voor het opdienen nog even in de oven en je tovert een verrukkelijke maaltijd op tafel.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1 pot geroosterde paprika's (je gebruikt hiervan maar plm. 350 gram; rest gewoon invriezen voor later gebruik)
1 ui (gepeld en gesnipperd)
2 teentjes knoflook (gepeld en gesnipperd)
125 gram mozzarella (ik gebruik het liefste buffel-mozzarella)
6 dunnen kipschnitzels of kalkoenschnitzels
zout, peper
6 lepels groene pesto (zelfgemaakt of uit de koeling van de supermarkt, liefs geen potje)
2 eetlepels olijfolie
1 pakje tomato fritto of gezeefde tomaten(350 gram)
1 afgestreken eetlepel oregano
1/2 eetlepel vloeibare honing of wat suiker
blaadjes basilicum om te garneren

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
cocktailprikkers om de rolletjes vast te zetten
koekenpan
ovenschaal

Bereidingswijze

Laat de paprika goed uitlekken. Verwijder eventuele pitjes en zwarte velletjes. Gebruik de helft van de paprika's uit een grote pot (plm. 350 gram) en vries de rest in of gebruik voor soep.
Snij de paprika's in reepjes.
Snij de mozzarella in 6 delen.

Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
Leg de shnitzels plat op een plank. Zijn ze dik, leg er dan plastic folie op en sla ze dan met een stevige pan wat dunner.
Kruid de schnitzels aan beide zijden met peper en zout.
Besmeer de schnitzels aan één zijde met de pesto.
Beleg de helft van de schnitzels met paprika-reepjes.
Rol ze op en steek ze vast met een cocktailprikker.

Verhit de olie in de koekenpan.
Bak hierin de schnizels op hoog vuur snel rondom bruin. Uit de pan halen.
In de overgebleven olie de ui- en knoflooksnippers glazig bakken.
Gezeefde tomaten, restant paprikareepjes, oregano, peper en zout naar smaak en suiker of honing toevoegen naar smaak. Aan de kook brengen en in de ovenschaal doen.
Rolletjes in de saus zetten.
Mozzarella erover verdelen en plm. 20 - 25 minuten in het midden van de oven bakken tot de mozzarella een lichtbruine kleur heeft gekregen.


Bron

aangepast recept uit Kochen & Genieszen

Serveertip

Lekker met aardappeltjes uit de oven, aardappelpuree, of pasta.
Sla, sperziebonen, doperwten, tuinbonen, komkommer, tomatensla smaakt hier allemaal lekker bij.
Keuze genoeg.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Delarosa avatar
Delarosa 28-06-2015

Goeieavond Petra, vanavond de rolletjes gemaakt, met kip natuurlijk in ons 'geval', en ze waren SUPERlekker!!! Dankjewel weer voor een heerlijk recept en vriendelijke, warme, Smulgroetjes! Geniet van de aankomende zomerse dagen, Erwin

Joyce1956 avatar
Joyce1956 20-06-2015

Zier er heerlijk uit. Ik neem dit recept van je mee.Prettig weekend. Groetjes Joyce

parel62 avatar
parel62 19-06-2015

Superlekker waren de rolletjes Petra heb de paprika wel vers gebruikt ,zoals hieronder beschreven dit gaat prima en heb je verder ook niks in te vriezen. zie foto !

parel62 avatar
parel62 16-06-2015

Ga deze vandaag maken wel ga ik de puntpaprika's zelf roosteren in oven op hoogste stand in zijn geheel .Als ze verkleurd zijn in plastic zakje afsluiten,je kan ze dan heel goed en snel ontvellen en de zaadlijsten verwijderen meteen lekker vers !

Delarosa avatar
Delarosa 15-06-2015

Ik neem deze van je mee Petra, ziet er heel erg lekker uit! Dank je wel hiervoor en vriendelijke Smulgroet, Erwin

deonart avatar
deonart 15-06-2015

Italiaans op zijn best! Ik eet weer verrukkelijk vanavond. Zo net had ik 1 kiprolletje als lunch, met aardappelpuree om even te proeven natuurlijk. Echt heerlijk bedankt Petra voor deze smaak-juweeltje. Dit komt vaker op tafel. [br] Tip: gebruik genoeg pesto. Dit komt de smaak tegoed...

seferine avatar
seferine 15-06-2015

Hallo Petra, Wederom een uitdaging om dit lekkere recept te maken. Ik laat het je weten wat ze er van vonden. Groet Seferine

alidada avatar
alidada 14-06-2015

Ik neem dit mee Petra. Weet niet wanneer ik dit zal maken want het is hier op het ogenblik nogal een onregelmatige gang van zaken ;)

deonart avatar
deonart 14-06-2015

morgen maakt ik deze ik heb alles in huis ervoor, ik wist niet dat je geroosterde paprika's kon invriezen?

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten