Italiaanse abrikozentaart met verse abrikozen amandelen en amaretto

  • Italiaans, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 14-06-2015
  • Italiaanse abrikozentaart met verse abrikozen amandelen en amaretto

    Italiaanse abrikozentaart met verse abrikozen amandelen en amaretto

    Italiaanse abrikozentaart met verse abrikozen amandelen en amaretto

  • Italiaanse abrikozentaart met verse abrikozen amandelen en amaretto

    Italiaanse abrikozentaart met verse abrikozen amandelen en amaretto

    Italiaanse abrikozentaart met verse abrikozen amandelen en amaretto

  • Italiaanse abrikozentaart met verse abrikozen amandelen en amaretto

    Italiaanse abrikozentaart met verse abrikozen amandelen en amaretto

    Italiaanse abrikozentaart met verse abrikozen amandelen en amaretto

  • Italiaanse abrikozentaart met verse abrikozen amandelen en amaretto

    Italiaanse abrikozentaart met verse abrikozen amandelen en amaretto

    Italiaanse abrikozentaart met verse abrikozen amandelen en amaretto

Heerlijke zoete sappig abrikozen gekocht op een marktje in de buurt van Straatsburg.
We hadden een logee en die wilden we natuurlijk verwennen.
Beetje experimenteren met wat ingrediënten en daar uit ontstond dit heerlijke abrikozentaartje.
 

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
350 gram verse abrikozen (kan ook uit blik, maar dan goed laten uitlekken)
100 gram zachte boter
150 gram suiker
3 eieren (M)
mespunt zout
75 gram bloem + 2 theelepels bakpoeder (of 75 gram zelfrijzend bakmeel)
25 gram custardpoeder (heb je dat niet kun je ook 100 gram bloem gebruiken)
50 gram gemalen amandelen
250 gram magere kwark (uitgelekt in een zeef)
flink borrelglas amaretto
plm. 180 gram amarettini of bitterkoekjes (gebruik je bitterkoekjes die dan klein maken)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
zeef
beslagkom
mixer of keukenmachine
springvorm 20 cm (gebruik je een springvorm van 26 cm dan kun je de hoeveelheden verdubbelen)
bakpapier

Bereidingswijze

Was de abrikozen, snij de abrikozen doormidden en verwijder de pitten. Snij de helften nog een keer door.
Laat bij gebruik van abrikozen uit blik deze heel goed uitlekken en snij in parten.
Laat de kwark uitlekken in een zeef.

Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte.
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.
Vet de rand van de springvorm in en bestuif met bloem.

Klop de zachte boter met de suiker met de mixer tot een cremige lichtgele massa.
Voeg één voor één de eieren toe.
Klop de goed uitgelekte kwark en de amaretto erdoor.
Zeef het bloem met de bakpoeder en de custard.
Spatel de gemalen amandelen, bloem met bakpoeder of zelfrijzend bakmeel en de custard door het beslag.
Niet kloppen want dan krijg je geen luchtig deeg.

Doe de helft van het beslag in de springvorm.
Verdeel hierover de amarettini of de stukjes bitterkoek. (zie foto)
Doe de rest van het beslag in de springvorm.
Verdeel de abrikozen over het beslag.
Verkruimel de rest van de amarettini of de bitterkoekjes over de abrikozen.

Bak de taart plm. 50 - 60 minuten in het midden van de op 180 graden voorverwarmde oven.
Bestrooi de taart - na afkoelen - met poedersuiker.

Laatste reacties

KokkieCaCo avatar
KokkieCaCo 15-08-2015

ik heb gister de taart gemaakt en hij smaakt voortreffelijk. Was even bang dat het deeg te dun werd, maar het is gelukt. Dank voor je lekkere recept. Ik ga het zeker vaker maken. Groetjes, Carla

peggy01 avatar
peggy01 20-06-2015

Ik heb deze bij mijn bewaarde recepten gezet, zodra ik binnenkort eens tijd kan vrijmaken zal ik deze taart maken, hij ziet er superlekker uit. Groetjes Peggy

hermien_kg avatar
hermien_kg 14-06-2015

Deze taart wil ik wel een keer maken. Ziet er heerlijk uit! Groetjes, Hermien

pwiggers avatar
pwiggers 14-06-2015

Graag gedaan Deon!

deonart avatar
deonart 14-06-2015

dit ziet er verrukkelijk uit... bedankt

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten