Andijviestamppot Vegan

  • Vegetarisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 14-06-2015
  • Andijviestamppot Vegan

    Andijviestamppot Vegan

    Andijviestamppot Vegan

Lekker Lekker!

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen

- 1 blok tofu, uitgelekt in kleine blokjes
- 2 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 tenen geperste knoflook
- 1 theelepel gerookte paprikapoeder

- 1 bakje champignons, in plakjes
- 1 prei, in ringetjes
- 1 krop andijvie, in reepjes
- 600 gram warme zoete aardappelpuree
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 630,57 kcal
Koolhydraten 69,56 g
Eiwitten 29,93 g
Vetten 21,49 g

Bereidingswijze

Meng in een anti-aanbak pan de sojasaus, olijfolie, knoflook en paprikapoeder. Doe de tofu erbij en schep een paar keer om zodat de blokjes bedekt zijn met marinade. Verhit de pan op middelhoog vuur en bak de blokjes een paar minuten. Bereid ondertussen de stamppot voor.

Verhit een scheutje olie in een diepe pan en bak de champignons en de prei tot ze gaar zijn. Draai het vuur laag en doe de warme aardappelpuree en rauwe andijvie erbij in de pan en meng tot de andijvie geslonken is. Breng op smaak met peper en zout. Warm de stamppot nog even door, maar pas op dat het niet aanbrandt.

Verdeel de stamppot over twee borden en strooi de tofu blokjes eroverheen.

Bron

Google

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Sophiesfoodiefiles42 avatar

Lekker easy recept! :)

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten