benedict egg met Japanse twist

  • Fusion, Lunch/Brunch
  • > 120 min.
  • benedict egg met Japanse twist

    Benedict egg met Japanse twist

    Benedict egg met Japanse twist

  • benedict egg met Japanse twist

    Benedict egg met Japanse twist

    Benedict egg met Japanse twist

  • benedict egg met Japanse twist

    Benedict egg met Japanse twist

    Benedict egg met Japanse twist

  • benedict egg met Japanse twist

    Benedict egg met Japanse twist

    Benedict egg met Japanse twist

  • benedict egg met Japanse twist

    Benedict egg met Japanse twist

    Benedict egg met Japanse twist

Variatie op egg benedict,  maar dan simpel.
ook restes kun je er in verwerken.
opruim gerechtje

Deel dit recept

Ingrediënten 1 persoon
100 gram gekookte ham
1 el soya saus , kikoman
1 tl knoflookpasta
4 sneden bruin, volkoren brood , geroosterd ( warm , denk even om je timing )
2 eieren vers op kamer temp.
olijfolie
peper zout uit de molen
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
2 boterhamzakjes
2 schaaltjes
grillpan

Bereidingswijze

Snijdt de ham in lange dunne repen , voeg soya en knoflookpasta toe , roer goed , marineer een nacht in de koelkast. sta snachts op , en roer af en toe om
grill de boterhammen in de pan
breng in een pan ongeveer 10 cm water aan de kook , zet laag
neem de 2 kommetjes , doe er een boterham zakje in , doe daar daar wat olijfolie en peper en zout in, breek het eitje , in het zakje , zorg dat de dooier heel blijft , knoop goed dicht ( voorzichtig )
kook op zicht , das lastig , maar goed te doen , als het eiwit mooi gestold is en glanst is het klaar . niet langer dan 3 min. voor vloeibaar eigeel.
leg de ham op de boterhammen , knip het zakje open en giet voorzichtig het eitje uit het zakje erop , drappeer wat marinade vocht er over ,

Serveertip

Kruiden, groenten of kaas restjes over , rasp fijn en giet bij de eitjes in het zakje , als je producen met veel vocht zoals tomaat gebruikt , let dan wel op met je tijd, het eiwit zal minder snel stollen.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

hans3333 avatar
hans3333

Doorsturen

Home Recepten