1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Zalm
  6. Verse pasta met bosuitjes, crème fraîche, tomaten en gerookte zalm

Verse pasta met bosuitjes, crème fraîche, tomaten en gerookte zalm

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 14-06-2015

Ingrediënten 4 personen


500 gram verse pasta
200 ml Blue Band Finesse
4 tomaten
3 bosuitjes
400 gr. gerookte zalmsnippers of -blokjes
peper & zout
Olijfolie


Verder heb je nodig


Hapjespan, pan, snijplank, keukenmesjes, evt. schaaltjes voor de gesneden bosuitjes & tomaten


Een heerlijk recept...

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Spoel de bosuitjes goed af, en snij de onderkant (de wortels) weg. Snij vervolgens alles in kleine ringen (de gehele bosui). Snijd de tomaten in kleine blokjes.

Verhit een hapjespan op middelhoog vuur (of stand 5 inductie). Doe in de hapjespan een scheutje olijfolie, en bak de gesneden bosuitjes licht aan...

... Zet ondertussen een pan met een kleine hoeveelheid water op, en kook de rest van het water met de waterkoker. Als dit kookt, voeg je dit toe in de pan (voor de pasta). Als het water kookt, voeg je wat zout toe. Voeg de pasta toe, en een klein scheutje olijfolie (zo wordt de pasta niet plakkerig). Kook de pasta op middelhoog vuur (of stand 6 voor inductie) in 4 minuten gaar.

... Voeg ondertussen de crème fraîche toe aan de bosuitjes, en laat dit opwarmen. Zodra de crème fraîche begint te koken, voeg je de gesneden tomaten toe. Warm de tomatenblokjes even mee, en voeg vervolgens de gerookte zalmsnippers (of -blokjes) toe. Laat dit op laag vuur (of stand 5 voor inductie) lekker pruttelen (af en toe doorroeren). Voeg naar smaak wat peper/zout toe.

... Als de pasta gaar is (eventueel proeven), giet je deze af in een vergiet. Laat dit uitlekken. Als de hapjespan groot genoeg is, kan je de pasta hier toevoegen, of serveer de pasta in een in de oven voorverwarmde (ovenvaste!) schaal.

Serveertip

Verwarm de oven voor op plm. 100 graden. Leg hier de borden en schaal (ovenvast!) voor de pasta in. Doe dit voor je begint met koken.

Met een warme schaal blijft de pasta langer warm, en met warme borden blijft je eten langer warm!

Let op: omdat er crème fraîche in het product (zuivel), is dit recept minder goed geschikt voor personen met een lactose intolerantie en/of (koe)melkallergie!Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Vreugdenhil85


Reacties (0)Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Vreugdenhil85
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top