Caprese ovenpasta met kip
- Italiaans, Ovenschotel
- 30-60 min.
- Geplaatst op 10-06-2015
Dit recept heb ik gekregen van mijn schoondochter en daar ben ik haar nog steeds dankbaar voor want het is werkelijk zaaaalig!
Ingrediënten 4 personen
Wat heb je nodig? (4 personen)2 uien
2 teentjes knoflook
400 gram macaroni
1 theelepel gedroogde oregano
2 eetlepels tomatenpuree
een half blik gezeefde tomaten
2 grote kipfilets
1 eetlepel balsamico-azijn
2 tomaten in plakken
1 bol mozzarella
verse basilicum
olijfolie
peper en zout
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 611,85 kcal |
Koolhydraten | 82,83 g |
Eiwitten | 37,59 g |
Vetten | 11,85 g |
Benodigdheden
kookpan, koekenpan, ovenschotelBereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200°C en vet een ovenschaal in met een beetje olie. Pel en snipper de uien en de knoflook en snijd de kipfilet in de lengte doormidden zodat je vier plattere stukken kipfilet krijgt. Kook de macaroni alvast in ± tien minuten beetgaar. Giet de pasta af en doe het weer terug in de pan.
2. Verhit een beetje olijfolie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook kort aan. Voeg de oregano en de tomatenpuree toe en bak dit ongeveer twee minuten mee. Voeg vervolgens de gezeefde tomaten toe en kook de saus op middelhoog vuur ongeveer tien minuten, tot hij wat dikker begint te worden.
3. Verhit wederom een beetje olijfolie, maar dit keer in een koekenpan en bak hierin de kipfilets rondom goudbruin. De kip hoeft nog niet gaar te zijn. Leg de kip even apart.
4. Scheur de basilicumblaadjes in grove stukken en roer deze door de saus. Breng de saus vervolgens op smaak met peper, zout en de balsamico.
5. Meng de helft van de tomatensaus door de macaroni en proef of het nog een beetje peper en zout nodig heeft.
6. Verdeel de macaroni over de bodem van de ovenschaal en leg hier de kipfilets bovenop. Schep de rest van de tomatensaus over de kipfilet en verdeel vervolgens de plakken tomaat over de kip. Leg de mozzarella over de kipfilet en schuif de ovenschotel vervolgens dertig minuten in het midden van de oven zodat de kip goed gaar kan worden.
Bron
van Anne via ohmyfoodness
Serveertip
Strooi voor het serveren nog wat extra verse basilicum en peper over de ovenschotel.
Laatste reacties
Zoals ik hem lees is het de bedoeling op de schaal maar eventjes de oven in te zetten zodat de kaas wat meer kan smelten en 180gr is meer dan zat voor ongeveer 8min....... eet smakelijk!
Ik neem het recept mee, maar gezien de reacties, doe ik het niet in de oven, maar gewoon in de pan.
Goed recept, misschien kun je de de oven temperatuur aanpassen? 20 - 25 min op 180 gr lijkt mij voldoende.
Zag dit recept en dat leek me wel wat maar ik dacht wel meteen: Kipfilet, en dan ook nog gehalveerd, een half uur op 200 graden??? Dat kan niet goed gaan. Ik doe hele kipfilets ook een half uur in de oven, maar dan op maximaal 100 graden. Dan zijn ze perfect! Dus @ankie43, dat is waarschijnlijk wat er mis gaat!
Lijkt e heerlijk. Neem je recept mee. Tzt krijg je een reactie.
Heel jammer, bij ons was er blijkbaar iets vreselijk mis gegaan. De kip was zo taai dat hij nauwelijks te snijden was. We hebben de schotel vriendelijk uitgezwaait richting groene container. Zonde hoor, Ankie
Ziet er heerlijk uit!