Caprese ovenpasta met kip

  • Italiaans, Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 10-06-2015
  • Caprese ovenpasta met kip

    Caprese ovenpasta met kip

    Caprese ovenpasta met kip

  • Caprese ovenpasta met kip

    Caprese ovenpasta met kip

    Caprese ovenpasta met kip

Dit recept heb ik gekregen van mijn schoondochter en daar ben ik haar nog steeds dankbaar voor want het is werkelijk zaaaalig!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Wat heb je nodig? (4 personen)

2 uien
2 teentjes knoflook
400 gram macaroni
1 theelepel gedroogde oregano
2 eetlepels tomatenpuree
een half blik gezeefde tomaten
2 grote kipfilets
1 eetlepel balsamico-azijn
2 tomaten in plakken
1 bol mozzarella
verse basilicum
olijfolie
peper en zout
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 611,85 kcal
Koolhydraten 82,83 g
Eiwitten 37,59 g
Vetten 11,85 g
Benodigdheden
kookpan, koekenpan, ovenschotel

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200°C en vet een ovenschaal in met een beetje olie. Pel en snipper de uien en de knoflook en snijd de kipfilet in de lengte doormidden zodat je vier plattere stukken kipfilet krijgt. Kook de macaroni alvast in ± tien minuten beetgaar. Giet de pasta af en doe het weer terug in de pan.

2. Verhit een beetje olijfolie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook kort aan. Voeg de oregano en de tomatenpuree toe en bak dit ongeveer twee minuten mee. Voeg vervolgens de gezeefde tomaten toe en kook de saus op middelhoog vuur ongeveer tien minuten, tot hij wat dikker begint te worden.

3. Verhit wederom een beetje olijfolie, maar dit keer in een koekenpan en bak hierin de kipfilets rondom goudbruin. De kip hoeft nog niet gaar te zijn. Leg de kip even apart.

4. Scheur de basilicumblaadjes in grove stukken en roer deze door de saus. Breng de saus vervolgens op smaak met peper, zout en de balsamico.

5. Meng de helft van de tomatensaus door de macaroni en proef of het nog een beetje peper en zout nodig heeft.

6. Verdeel de macaroni over de bodem van de ovenschaal en leg hier de kipfilets bovenop. Schep de rest van de tomatensaus over de kipfilet en verdeel vervolgens de plakken tomaat over de kip. Leg de mozzarella over de kipfilet en schuif de ovenschotel vervolgens dertig minuten in het midden van de oven zodat de kip goed gaar kan worden.

Bron

van Anne via ohmyfoodness

Serveertip

Strooi voor het serveren nog wat extra verse basilicum en peper over de ovenschotel.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

sonjastampertje401 avatar
sonjastampertje401 16-08-2017

Zoals ik hem lees is het de bedoeling op de schaal maar eventjes de oven in te zetten zodat de kaas wat meer kan smelten en 180gr is meer dan zat voor ongeveer 8min....... eet smakelijk!

kooktgraag avatar
kooktgraag 09-04-2017

Ik neem het recept mee, maar gezien de reacties, doe ik het niet in de oven, maar gewoon in de pan.

MeinyG avatar
MeinyG 03-03-2017

Goed recept, misschien kun je de de oven temperatuur aanpassen? 20 - 25 min op 180 gr lijkt mij voldoende.

lageveld avatar
lageveld 18-11-2016

Zag dit recept en dat leek me wel wat maar ik dacht wel meteen: Kipfilet, en dan ook nog gehalveerd, een half uur op 200 graden??? Dat kan niet goed gaan. Ik doe hele kipfilets ook een half uur in de oven, maar dan op maximaal 100 graden. Dan zijn ze perfect! Dus @ankie43, dat is waarschijnlijk wat er mis gaat!

pwiggers avatar
pwiggers 12-03-2016

Lijkt e heerlijk. Neem je recept mee. Tzt krijg je een reactie.

ankie43 avatar
ankie43 08-03-2016

Heel jammer, bij ons was er blijkbaar iets vreselijk mis gegaan. De kip was zo taai dat hij nauwelijks te snijden was. We hebben de schotel vriendelijk uitgezwaait richting groene container. Zonde hoor, Ankie

poebeerr avatar
poebeerr 04-03-2016

Ziet er heerlijk uit!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten