Gembersiroop Zelfgemaakt
- Aziatisch, Saus/dressing
- 20-30 min.
Van de meeste recepten die ik maak wil ik na 'n tijdje meestal wel 'ns kijken wat ik allemaal zelf kan "produceren". Zo vind ik dan wel tijdens mijn zoektochten recepten die ik dan wel wil gaan uitproberen. Af en toe zoals ze er staan of wat aangepast. Bij mijn zoektocht naar gembersiroop kwam ik dit recept tegen. Veel moeite kost het niet en was erg leuk om 'n keertje uit te proberen. Hier volgt het recept en alvast iedereen bedankt die het wil gaan maken.
Ingrediënten 1 recipe.people
250 ml Water500 gram Rietsuiker
150 gram Gember, geschilde
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 2121,50 kcal |
Koolhydraten | 521,05 g |
Eiwitten | 5,20 g |
Vetten | 1,20 g |
Benodigdheden
Blender of kleine KeukenmachineOnderzetter voor de Steelpan
Bereidingswijze
Maal de geschilde gember in de blender tot pulp. Zet de steelpan op, hoog vuur, op de onderzetter en los de rietsuiker, al roerende, op in het water. Is de suiker helemaal opgelost in het water kan de gemberpulp erbij, breng al roerende langzaam tot aan het kookpunt. Laat dan ongeveer 30 minuutjes op klein vuur stil pruttelen. Roer geregeld alles om, laat als de tijd om is alles afkoelen. Zeef alles 1 keer of meerdere keren op de vergiet, zodat het meeste pulp eruit is. De keuze is voor jou. Giet dan in een fles met dop en bewaar dan op een koele plek.
Bron
Ander recept.
Serveertip
Ik bewaar de siroop in de diepvries gewoon in een klein bakje met deksel. Het bevriest niet helemaal je kunt er met een lepeltje uitscheppen wat je nodig hebt. Zo kun je van de gembersiroop ook mengen met water en drinken als limonade, smaakt best wel lekker en is bovendien erg gezond.